Den arabiske liga sier ja til fredssamtaler

LEDEREN for Den arabiske liga, Amr Moussa (t.h.), ankom møtet i Amman sammen med palestinernes president Mahmoud Abbas torsdag. Foto: Reuters/Scanpix. Les mer Lukk

Palestinernes president Mahmoud Abbas står fritt til å gjenoppta direkte fredssamtaler med Israel, framholder Den arabiske liga.

– I prinsippet støtter vi de direkte palestinske og israelske fredssamtalene, dersom palestinerne ønsker å gjenoppta dem, sa Qatars stats- og utenriksminister Hamad bin Jassem torsdag.

Så langt er det imidlertid lite som tyder på at de palestinske myndighetene nærer noe slikt ønske. En palestinsk tjenestemann sa onsdag at Abbas kommer til å fortelle Ligaen at det ikke har vært nok framgang i de indirekte samtalene til at de direkte samtalene kan fortsette.

Den israelske regjeringen mener på sin side at Abbas setter umulige betingelser for at de direkte samtalene skal kunne gjenopptas.

Abbas sa for en uke siden at han blant annet ville avvente innspill fra Den arabiske liga når han vurderer å møte israelske forhandlere ansikt til ansikt. Abbas lovet da at han ville bestemme seg innen sju dager for om samtalene skal gjenopptas.

Fredssamtalene mellom palestinske og israelske myndigheter ble satt på vent da Israelske militære styrker gikk inn på Gazastripen vinteren 2008.