Ung kvinne skal ha blitt voldtatt av flere menn

Fire menn mellom 30 og 40 pågrepet i natt.

Tre litauere og en tysker ble natt til torsdag pågrepet etter at en kvinne meldte om at hun var blitt voldtatt på Oslo Fjordcamp.

Politiet fikk melding om hendelsen ved 01-tiden.

En norsk kvinne født i 1989 har opplyst at hun ble voldtatt. Politiet rykket ut til stedet og pågrep en tysk statsborger og tre litauiske statsborgere.

Alle er siktet for å ha voldtatt kvinnen på campingplassen, som ligger ved Hvervenbukta i bydelen Ljan i Oslo.

– Så langt tyder opplysningene på at kvinnen har blitt voldtatt av flere menn, sier vaktleder Bernt Toverud ved kriminalvakten i Oslo politidistrikt til NTB.

Alle de pågrepne er mellom 30 og 40 år og ble utpekt av vitner på stedet og kvinnen selv. Ifølge Toverud skal kvinnen ikke ha blitt påført andre voldsskader enn selve voldtekten. Hun ble etter hendelsen kjørt til voldtektsmottaket.

– Hendelsen skal ha skjedd ute i et grøntområde på campingplassen. Vi har i natt avhørt flere vitner på stedet, sier operasjonsleder Ola Krokan i Oslo politidistrikt.

Politiet vil ikke si noe om hvorvidt noen vitner har sett eller hørt den angivelige voldtekten. Det er uklart om de siktede og kvinnen kjente hverandre fra før, men alle skal ha bodd på campingplassen natt til torsdag.