Pågrepet etter funn av åtte døde babyer

POLITIET vokter huset til paret som er mistenkt for å ha skjult åtte babylik. Foto: EPA. Les mer Lukk

Fransk politi har arrestert en mann og en kvinne etter at likene av åtte nyfødte barn ble funnet på eiendommen deres.

Levningene ble funnet på to ulike steder i landsbyen Villers-au-Tertre, ikke langt fra byen Douai. Det ene funnet ble gjort i en hage, det andre ble gjort på en annen eiendom rundt én kilometer unna.

Beinrester

Ifølge franske myndigheter varslet de nye eierne av et hus i landsbyen politiet da de fant beinrester etter barn i hagen. Funnet ledet politiet til et annet hus i landsbyen, rundt en kilometer unna. Den franske avisen 20minutes skriver at paret som ble pågrepet, bodde i dette huset.

Eiendommen til paret ble gjennomsøkt med hunder, og flere levninger av nyfødte barn ble avdekket.

Levningene var pakket inn i plastposer, ifølge Sky News.

Pågripelsen av paret, som er i 40-årene, skjedde tirsdag.

– Foreldrene til barna

Sky News og flere franske medier melder at paret er foreldrene til barna. Ifølge naboer hadde paret bodd i landsbyen siden i hvert fall 1997. Naboer sier også at barnet har to voksne døtre, og at de er besteforeldre.

En kilde ved påtalemyndigheten i Douai opplyser at prosessen med å ta ut siktelse mot paret vil starte torsdag. Etter planen skal politiet holde en pressekonferanse om saken samme dag.

For tre år siden ble likene av seks barn funnet i kjelleren i et hus i Frankrike. Moren innrømmet senere at hun hadde tatt barna av dage. Villers-au-Tertre ligger nord i Frankrike, like ved grensen til Belgia. Landsbyen har 700 innbyggere.