Argentina dropper Maradona

Maradona skal være ferdig som argentinsk landslagssjef. (Foto: Jorge Silva/Reuters/Scanpix). Les mer Lukk

Diego Maradona (49) fortsetter ikke som landslagssjef for Argentina. Det bekrefter en talsmann for Det argentinske fotballforbundet (AFA) tirsdag.

Styret i AFA var enstemmig da avgjørelsen om ikke å fornye kontrakten med Maradona ble tatt.

De 24 timene etter at Maradona satt i møte med presidenten i AFA, Julio Grondona, mandag kveld, er det blitt spekulert hardt rundt hans framtid som landslagssjef.

I løpet av møtet skal det ha blitt klart at Grondona ikke ville fornye kontrakten med flere av Maradonas nærmeste medarbeidere i støtteapparatet, inkludert hans assistent og gode venn Alejandro Mancuso. Dette skal ikke Maradona ha akseptert.

Flere av Argentina-spillerne har snakket varmt om ham som sjef etter VM-exiten (0-4 mot Tyskland i kvartfinalen) og ønsket at han skulle fortsette i jobben, men AFA var av en helt annen oppfatning og har nå startet jakten på hans erstatter.

Den heteste kandidaten skal være Estudiantes-trener Alejandro Sabella. Andre navn er Miguel Angel Russo (Racing Club) og Sergio Batista, som for tiden er U-landslagstrener og som vant OL-gull i Beijing med landets unge og lovende.

Argentinas flaggskip har imidlertid ikke vunnet noe siden de gikk til topps i Copa America i 1993 i Ecuador. Neste år arrangeres mesterskapet i Argentina og den nye sjefen får en stri jobb med å innfri allerede da. (©NTB)