Perfekt gjennomkjøring for Jays

Jaysuma Saidy Ndure (midten) tok seg enkelt til semifinalen på 100 meter under EM i friidrett i Barcelona. Her flankert av Christian Blum (Tyskland) og Ryan Moseley (Østerrike). (Foto: Cornelius Poppe / Scanpix) Les mer Lukk

Jaysuma Saidy Ndure gjorde som alle forventet og seilte gjennom forsøket på 100-meteren tirsdag kveld uten å bruke for mye krefter.

Ndure løp inn til 10,31 og vant heatet sitt. Tiden var den sjette beste i kvalifiseringen.

Nordmannen løp under de vanskeligste forholdene med 1,6 sekundmeters motvind.

Den franske storfavoritten Christoph Lemaitre hadde den raskeste tiden i forsøket med 10,19 sekunder, mens briten Dwain Chambers, som også hører hjemme i det ypperste favorittsjiktet, løp inn til 10,21.

– Jeg bare løp og kan ikke si hvor mye jeg la i dette løpet. I og med at jeg skal gjennom sju-åtte løp i dette mesterskapet kunne jeg ikke gi 100 prosent, men slik skal det være i et forsøk. Alt fungerte perfekt for meg. En bedre start på EM enn den gjennomkjøringen jeg hadde på 100-meteren nå, kunne jeg ikke ha fått, sa Jaysuma Saidy Ndure til NTB.

Skadefri og irritert

For første gang i et stort internasjonalt mesterskap for Norge er han helt skadefri. Beina og kroppen fungerer maksimalt, men da Jays fikk spørsmål om han fryktet skader i og med at han har slitt med det tidligere, var det hakket før han eksploderte.

– Hvorfor drar du fram dette med skader? Ønsker du at jeg skal bli skadet siden du spør om det? Jeg vil ikke snakke om skader. Det er ingen grunn til at jeg skal få slike tanker inn i hodet mitt.

– Jeg har slitt med skader tidligere, men det har jeg lagt bak meg. Nå er jeg 100 prosent bra, sa en skikkelig irritert og tent Ndure.

Han var lettet og fornøyd med EM-åpningen, og kontrollerte seg inn til seieren i heatet sitt. Der var det østerrikeren Ryan Moseley som tok annenplassen med 10,38 sekunder.

Full kontroll

– Starten min var bra, og resten av løpet var kontrollert og fint. Det føltes veldig bra underveis, men jeg kan ikke si så mye om den tekniske gjennomkjøringen før jeg har snakket med manager Olav Magne (Tveitå), sa Jays.

Han la til at han ikke følte det var noen problemer med noe underveis i løpet.

– Det er godt å være i gang med mesterskapet. Nå er jeg kommet gjennom første runde. Trekningen vil avgjøre hvor mye jeg må satse i semifinalen onsdag, sa han.

Jaysuma Saidy Ndure har den norske rekorden med 10,01 sekunder, men han har løpt en gang under ti sekunder i år. Det var i Diamond League-stevnet i Doha i mai, da han fikk 9,98 sekunder, men medvinden var litt for sterk til at tiden kunne godkjennes.

– Har du sett løpene til noen av de største konkurrentene dine?

– Nei, jeg har ikke sett noe til de andre, for her konsentrerer jeg meg bare om meg selv, sa Ndure.

Boblebad

Han sa også at han mente sjansene til en medalje var like stor på 100 som på 200 meter, selv om han understreket at de fleste pressefolkene mente 200-meteren var hans beste øvelse.

Ved siden av 100 og 200 meter skal Jaysuma Saidy Ndure også løpe stafett for Norge i Barcelona-EM. Han kan altså maksimalt komme opp i åtte starter.

– Og hva gjør du i kveld som oppladning til onsdagens semifinale?

– Jeg regner med at jeg kommer til å ta meg en tur i boblebadet og slappe av der, sa Jaysuma Saidy Ndure med et stort smil. Det var nesten så man tenkte at han hadde tatt på seg seiersgliset allerede. (©NTB)