Khalid Skah til «krig» mot norske myndigheter

Khalid Skah gjennomførte tirsdag en protest utenfor den norske ambassaden i Marokko, med beskyldninger mot norske myndigheter etter at hans to barn ble ført tilbake til Norge i juli 2009. (Foto: Lukasz Cinal / EPA / Scanpix) Les mer Lukk

Norsk-marokkanske Khalid Skah truer norske myndigheter med «krig» og sier han vil kidnappe barna sine tilbake til Marokko.

Truslene ble framsatt i forkant av en demonstrasjon tirsdag foran den norske ambassaden i Marokkos hovedstad Rabat, der et par dusin personer samlet seg for å protestere mot aksjonen der Khalid Skahs to barn ble hentet ut av landet for ett år siden.

– Jeg vil gjøre hva som helst for å få barna mine tilbake. Jeg vil leie folk som hater Norge og som kan tenke seg å gjøre jobben, sier Skah til Dagbladet.

Rolig protest

Ifølge Skah ville den planlagte demonstrasjonen samle minst 10.000 personer. Men ifølge chargé d’affaires ved ambassaden, Jan Dybfest, var det kun rundt 20 som stilte opp.

– De kom mot ambassaden med bannere og flagg. Men alt foregikk rolig, sier Dybfest til Dagbladet.

Bakgrunn fra forsvaret

Det er om lag ett år siden de to barna som Skah har sammen med Anne Cecilie Hopstock, ble hentet ut fra Marokko. Flere norske personer med bakgrunn fra etterretningstjenesten og forsvaret, blant annet spesialsoldaten Trond André Bolle som nylig ble drept i Afghanistan, deltok i aksjonen.

Forsvaret har tidligere understreket at de involverte ikke handlet på oppdrag fra norske myndigheter. Men dette bestrider Skah.

– Demonstrasjonen er for å vise den norske regjeringens sanne ansikt. Det er kriminelt å involvere hæren for å blande seg inn i en familiesak. Det er en terroristhandling, sier Skah til VG Nett.

– Støre ga klarsignal

På plakatene som Skah hadde trykket opp til demonstrasjonen, er både forsvarsminister Grete Faremo, utenriksminister Jonas Gahr Støre og justisminister Knut Storberget avbildet og framstilt som kriminelle.

– Dette er en krig mot Jonas Gahr Støre. Det er han som har gitt denne operasjonen klarsignal, sier Skah. (©NTB)