– Jönsson klar for RBK

Stabæk-trener Jan Jönsson ville ikke svare på spørsmål om Rosenborg etter kampen mellom lagene søndag. (Foto: Kyrre Lien / Scanpix) Les mer Lukk

Jan Jönsson blir Rosenborg-trener fra neste sesong. Det fikk Stabæk-spillerne beskjed om mandag.

Jönsson fortalte tidligere i år at han forlater Stabæk etter årets sesong, og det har vært en dårlig skjult hemmelighet at Rosenborg blir hans nye arbeidsgiver.

Mandag fikk spillerne i Stabæk bekreftet at treneren deres blir å se i Rosenborg neste sesong, bekrefter assistenttrener Geir Bakke overfor aftenposten.no.

– Perfekt løsning

– Stabæk-ledelsen ønsket å holde det internt til etter kampen (mot RBK) i går. I dag var den første dagen hvor det passet å gå ut med dette, sier styreleder Terje Svendsen i RBK til nettavisen.

Han mener den nye treneren, som har skrevet fireårskontrakt, er en perfekt løsning for RBK.

– Han står for det RBK står for: Artig og angrepsvillig fotball. Og han har gjort en formidabel jobb for Stabæk. Jeg ser fram til å samarbeide med Jönsson, sier styrelederen.

Drømmejobben

Jönsson har tidligere sagt at RBK-jobben er drømmejobben i norsk fotball. Han har tatt Stabæk fra 1. divisjon i 2005 til seriegull i 2008.

– Vi er kjempeglad. Vi har hatt en god dialog med Stabæk hele tiden og hadde et møte den siste uken i juni. Da ble mye klart, forteller Svendsen.

Etter at Erik Hamrén forlot RBK for å bli svensk landslagstrener, ble Nils Arne Eggen hentet inn som nødløsning ut sesongen. Det var tidlig klart at klubben søkte en annen trener som en langsiktig løsning. (©NTB)