Sultne Brann rullet over Sandefjord

Branns Erik Huseklepp gratulerer 0-3 målscorer Diego Gustavino under eliteseriekampen mellom Sandefjord og Brann i Sandefjord søndag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix Les mer Lukk

Et effektivt og lekent Brann knuste de tafatte vertene fra Sandefjord 4-1 i eliteserien i fotball søndag.

Eliteserietabellen var uhyggelig lesning for Sandefjord før helgens serierunde. Den ble ikke bedre etter hjemmekampen mot Brann søndag. Anført av en glitrende Erik Huseklepp og toppscorer Petter Vaagan Moen rullet bergenserne over de tafatte blåtrøyene fra hvalfangerbyen.

– Det var en veldig fortjent seier. Vi kunne fort ha kontret inn sju-åtte mål, så jeg synes ikke fire var mye, sa Brann-trener Rune Skarsfjord til TV 2 etter kampen.

Sandefjords Patrick Walker var ikke helt enig med trenerrivalen.

– Vi er ikke så mye dårligere enn Brann. Vi er veldig skuffet over resultatet. Men vi ble straffet for å være ukonsentrerte, og da går det sånn, sa han.

Vaagan Moens åttende

Det tok 17 minutter før Brann for første gang fikk uttelling i Sandefjord. En presis corner fra Vaagan Moen endte opp hos Eirik Bakke, som på strålende vis sendte ballen i krysset på hel volley til 1-0.

Knappe tjue minutter senere var det servitør Vaagan Moens tur til å score. Midtbanespilleren skar inn i bakrom, fikk ballen fra Erik Huseklepp i nøyaktig rett tid og plasserte den iskaldt i mål bak Espen Bugge Pettersen. 2-0-scoringen var Vaagan Moens åttende i årets sesong. Bare Vålerengas Mohammed «Moa» Abdellaoue har flere.

Sandefjord var på sin side ufarlige i første omgang. De virket langt mindre sultne enn Brann-spillerne, og Panajotis Dimitriadis langskudd i tverrliggeren midtveis i omgangen var det eneste nevneverdige fra hjemmelaget før hvilen.

Lekne Huseklepp

I annen omgang ventet mer hodebry for Sandefjord-forsvaret. Brann var livsfarlige på kontringer kampen igjennom, og ett kvarter ut i omgangen måtte Bugge Pettersen plukke nok en ball ut av nettmaskene. Erik Huseklepp driblet seg i kjent stil fram til straffefeltet og ventet fram Diego Guastavino. Uruguayaneren fikk en enkel jobb med å bredside inn 3-0 fra hjørnet av 16-meteren.

Etter to målgivende, var det endelig Huseklepps tur til å score i det 67. spilleminutt. Ballartisten lekte seg inn i Sandefjord-feltet og satte inn 4-0 på lekkert vis.

– Jeg er veldig fornøyd. Mest med seieren, men også med scoring og to målgivende. Vi vant fortjent, og andre omgang skapte vi noen veldig, veldig, veldig flotte angrep, gliste Huseklepp etter seieren.

Eliteseriejumbo

Kampen var allerede avgjort på 4-0, men innbytter Rune Hansen sikret Sandefjord en redusering fem minutter før full tid. Med nok et tap befestet Sandefjord sin posisjon som suveren jumbo i eliteserien med fattige sju poeng på elleve kamper.

– Vi må snart begynne å vinne kamper. Det hjelper ikke å score når vi taper. Vi hadde nok sjanser til å score tidligere, så det er skuffende, sa en dyster målscorer Hansen.

Søndagens seier var svært viktig for Brann. Med tre nye poeng rykket de ifra Molde og ligger åtte poeng foran Hønefoss på kvalikplass med en kamp mer spilt. (©NTB)