Flere titall uoppklarte branner i Tønsberg

Onsdagens tre antatte brannstiftelser er de siste i en lang rekke ildspåsettelser i Tønsberg-området de siste årene. Politiet har så langt ingen mistenkte.

Politiet tror at en brannstifter står bak to bilbranner og en låvebrann natt til onsdag. Tønsbergs Blad har utarbeidet en oversikt som viser at om lag 60 branner er uoppklarte i Tønsberg og omegn siden 2003.

Verken i de tidligere brannene eller i onsdagens antatte ildspåsettelser er politiet på sporet av noen gjerningsmenn. Konstituert stasjonssjef Kenneth Berg ved Tønsberg politistasjon innrømmer at de sliter i brannetterforskningen.

– Den oversikten er litt misvisende, siden den omfatter alle typer branner, som gress- og krattbranner. Vi har ikke belegg for å tro at alle disse er påtent med vilje. Men det er riktig at vi har hatt mange ildspåsettelser de siste årene, sier Berg til NTB.

Patruljerer området

Fungerende kriminalsjef Lars Helge Sogn sier til Tønsbergs Blad at svært mange av brannene har likhetstrekk, men at det ikke har utpekt seg noen gjerningsmenn.

– Brannsaker er generelt vanskelige å etterforske, siden bevisene ofte har brent opp. Vi har ikke hatt noen mistenkte eller siktede personer i noen av disse brannene, sier Berg til NTB.

Politiet patruljerer nå døgnet rundt i boligområdet på Eik, hvor de siste brannene oppsto. I tillegg til de tekniske undersøkelsene, har de gjort rundspørringer i nærområdet.

– Vi har også fått inn noen tips som vi følger opp, men ingen av disse peker i retning av noen bestemt gjerningsperson, sier Berg, som etterlyser flere tips fra publikum.

Låve brant ned

Politiet fikk melding om den første brannen klokken 1.09 natt til onsdag. Det var en bilbrann i Eventyrveien på Eik, nord for Tønsberg sentrum. Snaue 30 minutter senere fikk politiet melding om en ny brann, denne gang i en låve i Grevinneveien.

Få minutter senere igjen, klokken 1.44, kom det melding om bilbrann noen hundre meter unna i Lyngveien.

Låven i Grevinneveien ble overtent, og brannen spredte seg til hovedhuset på gården. Tre personer som deltok i redningsarbeid i forbindelse med brannene, ble sendt til sykehus for kontroll, men ble skrevet ut kort tid senere. (©NTB)