Sammenstøt på grensen Kenya-Somalia

Sheikh Ali Mohamud Rage, talsmann for den islamistiske somaliske al Shabaab-militsen, fotografert i Mogadishu. Militssoldater kom tirsdag i kamp med kenyanske grensestyrker, melder kenyanske myndigheter. Foto: REUTERS/SCANPIX. Les mer Lukk

Kenyanske sikkerhetsstyrker var tirsdag i kamp med somaliske islamister på grensen mellom de to landene, ifølge både kenyanske talsmenn og lokale innbyggere.

De somaliske islamistene skal ha vært fra al-Shabaab-bevegelsen.

Væpnede menn fra al-Shabaab hadde lagt seg i bakhold og angrep en kenyansk grensepatrulje, opplyser Wilson Murungi, grensekommissær i Lagdera-distriktet, til nyhetsbyrået Reuters.

En kenyansk soldat skal ha blitt såret.

– Angrepet var ikke et raid over grensen til Kenya. Våre politifolk ble angrepet mens de patruljerte. Militsen skjøt på dem på den andre siden av grensen, sier Murungi.

En eldre mann i byen Dhobley på den somaliske siden av grensen sier til Reuters at to drepte Shabaab-soldater ble brakt dit og begravd tirsdag.

– Her i Dhobley oppfordrer al-Shabaab folk til hellig krig mot Kenya og utplasserer mer milits langs grensen. Lokalbefolkningen frykter nye kamper mellom de to sidene, sa den eldre Yusuf Ali Mohamed.

Innbyggere i Garissa i det nordøstlige Kenya forteller at hundrevis av kenyanske soldater og politifolk ble sendt mot grensen til Somalia tirsdag ettermiddag.

Episoden er andre gang på kort tid at al-Shabaab-militsen har angrepet et naboland. Militsen tok på seg ansvaret for bombeattentatene i Ugandas hovedstad Kampala under VM-finalen i fotball som krevde minst 76 liv, og lederen sa etterpå at dette «var bare begynnelsen». (©NTB)