Trekker seg fra Spotify

Det norske plateselskapet daWorks vil så snart som mulig trekke alt sitt repertoar fra Spotify.

– Ved siden av å generere svært lite penger til kreatørene og rettighetshaverne bak musikken, er dette en abonnementsform som lærer markedet at musikken skal være gratis. På prinsipielt grunnlag mener vi at brukerne bør betale for en slik løsning, skriver selskapets daglige leder Jørn Dalchow i en pressemelding.

Han ønsker imidlertid streamingtjenester velkommen såfremt de er basert på betalte løsninger som gir akseptable inntekter i forhold til bruken.

– Dessverre tillater ikke Spotify i dag at vårt repertoar kun er tilgjengelig på deres betalingstjeneste, sier han videre.

daWorks har siden oppstarten hatt omfattende bruk på Spotify; i overkant av 1,3 millioner streams på hele katalogen. For dette har Spotify i snitt betalt daWorks 0,009 kroner per stream – et beløp som skal fordeles mellom artister, produsenter og plateselskap.

Det uavhengige norske plateselskapet daWorks feirer i år ti år og representerer cirka 600 innspillinger. Blant artistene er Ovi, Something Sally, Trine Rein, Winta, Kari Iveland, Finn Kalvik, Göran Fristorp, Johanna Demker og Marian Aas Hansen