175 mennesker døde av kuldebølge i Sør-Amerika

Minst 175 mennesker har mistet livet på grunn av den kaldeste vinteren på mange år i Sør-Amerika.

Kulden har vært verst i det sørlige Peru der temperaturene i Andesfjellene har falt til 23 minusgrader. Myndighetene i landet opplyste mandag at det siden tidlig i forrige uke er blitt registrert 112 døde mennesker som følge av kulden.

Argentina har opplevd sine kaldeste dager på ti år. 16 personer har frosset i hjel og elleve er døde som følge av gassutslipp på grunn av defekte varmepumper.

I Bolivia har 18 mennesker mistet livet og fem i Paraguay. I tillegg er to mennesker registrert døde som følge av kulde i Chile og Uruguay, mens ni har mistet livet i det sørlige Brasil.

Den kalde vinteren har også preget landbruket. Tusenvis av kveg har frosset i hjel på beitemarker i Paraguay og Brasil, der det er uvanlig å gi husly til kveg fordi temperaturene aldri pleier å være så lave.

Elektrisitets- og gassforsyningen utnytter nettene til det fulle og myndighetene har i Bolivia og Peru stengt skoler og åpnet sentre for hjemløse. I Argentina er det blitt meldt om gassmangel i flere steder. (©NTB)