Skal ha drept på samme måte som faren

Politiets teknikere jobber utenfor huset ikke langt fra elven Otra i Kristiansand der Levi Sørense ble funnet drept torsdag. (Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix) Les mer Lukk

22-åringen som er siktet for drapet på Levi Sørensen i Kristiansand skal ha drept offeret på samme måte som sin dobbeldrapsdømte far.

De to mennene er 21 og 22 år gamle. Den 50-årige faren til 22-åringen ble på 1980-tallet dømt for å ha drept sin egen far med 16 knivstikk. 16 år senere skjøt han på begynnelsen av 2000-tallet en 31-åring i sitt eget kjøkken, skriver VG.

Les også: Drapssiktede bodde hos avdøde

Faren soner nå en forvaringsdom i Ila fengsel. En kamerat av den siktede forteller at 22-åringen fikk merkbart større problemer da han som tenåring opplevde at faren ble drapsdømt for andre gang.

20-årige Levi Sørensen ble funnet i elva Otra torsdag, skutt og skåret med kniv i halsen. De to siktede meldte seg for politiet i Oslo lørdag. Politiet vil gjøre sine første avhør av de to 21 og 22 år gamle mennene mandag, og senere på dagen vil de bli framstilt for varetektsfengsling.

– Vi holder nå på og oversender en varetektsbegjæring til tingretten. Forhåpentligvis blir de framstilt senere i dag. De to vil også bli avhørt så snart det lar seg gjøre, sier politiadvokat Jan Tallaksen til NTB mandag morgen.

Den 22 år gamle mannen som overlevde angrepet torsdag og er politiets nøkkelvitne, mener gjerningsmennene var i pillerus da drapet skjedde. Han ble også knivstukket, men kom seg unna og til sykehus.