Ingen pågrepet etter ransforsøk i Oslo

Politiet sjekker nå om overvåkningskameraer kan ha fanget bilder av mennene som brukte hagle og pistol til å true en vekter og en ansatt i et parkeringshus i Oslo natt til søndag.

– Vi har folk som går gjennom videoopptak fra området nå. Vi vet ikke mer før vi har fått sett på opptakene, sier krimvaktleder Lennart Kyrdalen ved krimvakta i Oslo til ABC Nyheter.

– Vi har svært få opplysninger om gjerningsmennene og vet ikke hvem de er, sier Kyrdalen.

Det var litt før klokken fire natt til søndag at en mann som jobber ved parkeringshuset på Aker Brygge, kom over to av gjerningsmennene da de forsøkte å få ut penger fra en billettautomat. Begge var kledd i hvite kjeledresser.

– Truet og stripset

– De truet ham med pistol og hagle og bandt ham med strips, forteller operasjonsleder Ola Krokan i Oslo politidistrikt til NTB.

Da det litt senere kom en vekter til stedet, ble også han truet. I tillegg sprutet gjerningsmennene væske i ansiktet hans, uten at han umiddelbart lot til å ha fått skader.

Mannen som ble stripset, har heller ikke fått skader, opplyser politiet.


– Fikk ikke med seg noe

Ifølge politiet ble den parkeringshusansatte truet til å åpne billettautomaten, men ransforsøket ble avbrutt og gjerningsmennene fikk ikke med seg penger.


– De fikk ikke med seg noe, men det har vært et ransforsøk hvor de har truet med våpen, og det er alvorlig, sier krimvaktleder Lennart Kyrdalen.

Politiet mener det til sammen var tre eller fire gjerningsmenn på stedet. En av dem kjørte gjennom bommen i parkeringshuset i en svart Ford Fiesta og forsvant i retning Nationaltheatret.

Væpnede politistyrker har lett gjennom bygningen, og folk fra krimteknisk avdeling er på åstedet for å gjøre undersøkelser

Politiet fikk melding om saken klokka 3.53.