Drapssiktede bodde hos avdøde

DE TO siktede skal ha bodd i samme hus som den drepte 20-åringen. Foto: Tor Erik Schrøder/Scanpix. Les mer Lukk

De to som er siktet for å ha drept 20 år gamle Levi Sørensen, flyttet inn i leiligheten hans for få uker siden.

Det er flere uavhengige kilder som bekrefter dette overfor TV 2.

– De kom til Kristiansand for noen uker siden, og bodde hos Levi bare veldig kort tid. De bodde først i sentrum, men ble kastet ut. Det var flere tilfeldigheter som førte til at de endte opp med å bo hos Levi – enkle ting som å spleise på leia og lignende, sier en felles bekjent av både drapsofferet og de siktede.

De to mennene på 21 og 22 år meldte seg til politiet i Oslo fredag kveld. 21-åringen hadde da følge av sin advokat Ketil Magnus Berg, som han hadde kontaktet for å få bistand.

Tok kontakt

– Min klient tok kontakt med meg fredag formiddag og ønsket bistand i forbindelse med at de to ville melde seg for politiet. De var begge klar over at politiet ønsket kontakt med dem, og de ønsket å komme politiet i møte, sier advokat Berg til fvn.no.

22-åringens advokat Ole Petter Drevland er på ferie i Spania, men er på vei tilbake til Norge.

De to siktede var ennå ikke avhørt av politiet, og siden advokatene ikke har anledning til å være til stede før søndag, vil de første avhørene ikke starte før da.

Til Kristiansand i løpet av lørdag

– De to siktede er ennå ikke kommet til Kristiansand, men de kommer til å være på plass i løpet av lørdagen. Vi har full trykk på etterforskningen både taktisk og teknisk, men har ikke mye nytt å komme med i dag, sier politiadvokat Jan Tallaksen i Agder politidistrikt til NTB.

Kriminalteknikerne er fremdeles i arbeid i leiligheten der drapet ble begått og i tillegg vil politiet i Oslo foreta nærmere undersøkelser av bilen til de to siktede.

– Vi håper å kunne framstille de to for varetektsfengsling på mandag, opplyser Tallaksen.

Han vil foreløpig ikke kommentere om avdøde ble skutt, noe som flere aviser har meldt tidligere. (©NTB)