- Avdøde ble skutt og drept

Teknikere fra politiet i arbeid på stedet langs elven Otra i Kristiansand, der en person ble funnet omkommet torsdag ettermiddag. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix Les mer Lukk

Mannen som ble funnet død i elven Otra i Kristiansand torsdag skal ha blitt skutt og knivstukket i sengen, før han ble dumpet i elven.

Klokken 12.30 torsdag formiddag fikk politiet melding om funn av en død mann i elva Otra i Kristiansand.

Politiet i Kristiansand skal først ha fått inn en melding om at en mann i begynnelsene av 20-årene var skutt og drept i bydelen Gimle, som ligger hundre meter unna funnstedet, skriver Aftenposten. Den drepte skal trolig ha blitt skutt mens han lå i sengen.

Etter det Aftenposten erfarer skal et vitne ha vært til stede under drapet. Også han skal ha blitt knivstukket, men overlevde.

Vitnet skal i likhet med avdøde være i midten av 20-årene, og begge skal tilhøre et noe belastet miljø.

Vitnet skal ha vært innom sykehus etter knivstikkingen, men er ikke alvorlig skadd.

Drapet skjedde nylig

Agder politidistrikt holdt pressekonferanse i kveld i forbindelse med dødsfallet. De sa ingeting noe om det dreier seg om samme person, men bekreftet at de står overfor en drapssak.

– Vi kan bekrefte at funn på personen, som er en mann, gjør at vi er sikre på at dette er et drap. Også funn på stedet peker i den retning, sa politijurist Jan Tallaksen på pressekonferansen.

Etterforsker drap: Fra venstre Ragnvald Ringvold politiinspektør og etterforskningsleder v/felleskrim, JanTallaksen politiadvokat og Hans Kristian Sødal leder for Kristiansand politistasjon. Foto: Tor Erik Schrøder/Scanpix

Tallaksen sier til NTB at tilstanden til avdøde vitner om at han ikke hadde ligget i vannet så lenge.

– Vi antar at drapet har skjedd i løpet av det siste døgnet, sier politijuristen.

Personen skal ha blitt funnet omlag 50 meter nord for brannstasjonen, og ble fjernet fra stedet drøye tre timer senere.

Kan ha blitt flyttet

Politiet utelukker ikke at den døde personen kan ha blitt drept en annen plass.

– Vi jobber ut fra en teori om at stedet ved elva ikke nødvendigvis er det stedet hvor mannen ble drept. Drapet kan ha skjedd et annet sted, og den drepte kan ha blitt fraktet dit, sier Tallaksen.

Ikke identifisert

Politiet vet foreløpig ikke helt sikker identitet på den omkomne.

Til Fædrelandsvennen sier politiet at de har en formening om hvem avdøde er, men at de ikke vil gi nærmere opplysninger knyttet til dette siden samtlige pårørende ikke er varslet. Avdøde skal ha europeisk utseende.

Poltiet har satt i gang storstilt etterforskningsarbeid. En rekke teknikere og politispesialister har siden torsdag formiddag gransket funnstedet.

Dykkere fra brannvesenet var også til stede.

Ifølge NRK er 20 etterforskere er satt på saken. I tillegg er det aktuelt med teknisk bistand fra Kripos.

– Vi avventer om vi må be om assistanse også knyttet til det taktiske, sier Tallaksen til NTB.

Saken oppdateresVis større kart