Disse stedene får sol og sommer

Trønderne får det best i helgen, men etter litt ustabilt vær fredag og lørdag, kan også feriefolket på Østlandet og i Agder finne fram piknikkurvene på søndag og få en fin sommerdag. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX. Les mer Lukk

Trønderne kan glede seg over det beste sommerværet i helgen. Resten av landet må forberede seg på regnbyger og temperaturer under 20 grader.

Det blir en regntung helg i store deler av landet, men faren for mer lyn og torden er ikke så stor.

– Det er litt usikkert, men det blir ikke sånn som det har vært iallfall. Det er en liten mulighet for noe torden første del av lørdag, lengst øst på Østlandet, sier vakthavende meteorolog Mette Skjerdal ved Meteorologisk institutt til NTB.

Mens Trøndelag og de sørlige delene av Nordland får fine sommerdager både fredag og lørdag, må de regne med regn på søndag. Da er det Østlandet som kan skilte med det beste sommerværet, med opphold, sol og temperaturer rundt 20 grader.

Bukta i nord

Torsdag til søndag er det festivalhelg i Tromsø. Buktafestivalen samler tusenvis i Telegrafbukta, der blant andre Juliette Lewis, Dinosaur jr. og Clutch spiller.

– Tromsø får greie temperaturer, med opp mot 20 på fredag og 22 på lørdag. Det blir ikke så veldig mye regn, men det kan komme litt utover fredag kveld. Lørdag blir det ikke så mye, sier Skjerdal.

Nord-Norge for øvrig får i løpet av helgen en del byger som beveger seg nordover på fredag. Lørdag kan det bli perioder med regn i indre strøk og øst i Finnmark. Men det er også «fare for sol» mellom bygene.

Søndag kommer et nytt nedbørsområde fra Nordland som beveger seg nordover.

Regn i vest

Vestlandet ser ut til å få det dårligste helgeværet, med mye regn. Fredag er det ventet en del nedbør, det samme gjelder for lørdag.

– Det forsetter hele dagen, spesielt sør for Stad. Men det blir ikke så galt i Møre og Romsdal, sier Skjerdal.

Heller ikke søndag slipper vestlendingene unna regnet, men det er bedring i sikte.

– Fra ettermiddagen blir det bedre også her. Det kan komme perioder med sol på kvelden, ifølge meteorologen.

Temperaturen, både i sør og vest, er ventet å ligge under 20 grader.

Festivaler i øst

Både Oslo Live og Slottsfjell-festivalen i Tønsberg trekker mange publikummere denne helgen. Oslo-festivalen, som feirer sitt tredje år på Kontraskjæret, må forberede seg på litt ustabile værforhold.

– Temperaturene vil ligge like i overkant av 20 grader i helgen. Det blir ikke noen tropevarme. Det kan komme litt spredt nedbør fredag, men blir lettere utover dagen. Kvelden blir grei. Lørdag er det også ventet nedbør på formiddagen, men det letter til kvelden. Søndag blir fin, sier Skjerdal.

Østlandet for øvrig må forberede seg på byger tidlig på dagen og lettere vær utover kvelden både fredag og lørdag. De fleste bygene kommer i østlige deler.

Søndag kan feriefolket finne fram piknikkurvene både på Østlandet og i Agder. De kan se fram til en fin sommerdag. (©NTB)