«Den ellevte spionen» har forsvunnet

Rettstegningen viser flere av personene FBI mener arbeidet som russiske spioner. «Den ellevte spionen», en canadisk statsborger som ble pågrepet på Kypros, ble onsdag kveld meldt savnet siden han ikke overholdt avtalen om å melde seg for politiet i Larnaka. (Foto: REUTERS / Jane Rosenburg / SCANPIX) Les mer Lukk

En mann som angivelig tilhører det russiske spionnettverket FBI hevder å ha sprengt, har forsvunnet på Kypros.

Mannen, Christopher Robert Metsos, har blitt kalt «den ellevte spionen» fordi han ble pågrepet på Kypros og ikke i USA, som var tilfellet med de ti andre pågrepne.

Mot kausjon og på forutsetning om å melde seg for politiet hver dag ble Metsos løslatt av en domstol i Larnaka, men onsdag kveld var han borte.

– Politiet dro for å undersøke hotellet hans, men han ble ikke funnet. Etter det ba vi om å få utstedt en arrestordre, sier talsmann for politiet i Larnaka Michalis Katsounotos.

Ifølge betjeningen på hotellet der Metsos bor har han forskuddsbetalt for to uker, og han skal ha blitt observert på hotellet tirsdag kveld.

I USA er Metsos, som er canadisk statsborger, etterlyst for å ha spionert for Russland og for å ha hvitvasket 40.000 dollar.