Falne Afghanistan-soldater til Norge før helgen

Bårene med de drepte norske soldatene kommer til Norge før helgen. Foto: Lars Magne Hovtun / Forsvaret / Scanpix Les mer Lukk

Bårene med de falne Afghanistan-soldatene kommer til Norge før helgen. De vil bli hedret med en seremoni på Gardermoen.

Forsvarssjef Harald Sunde og forsvarsminister Grete Faremo (Ap) reiser til Afghanistan for å følge bårene med de falne soldatene hjem til Norge denne uka. Bårene vil bli fløyet til den militære delen av flyplassen på Gardermoen, hvor det skal holdes en minneseremoni for de omkomne.

– Statsråden og jeg vil reise til Afghanistan for å overta bårene og eskortere dem til seremonistedet på Gardermoen, sier forsvarssjef Harald Sunde til NTB.

De fire drepte norske soldatene er Andreas Eldjarn (21), født i Tromsø, Simen Tokle (24), født i Ballangen, Trond Bolle (41), født i Lena på Toten og Christian Lian (31), født i Kristiansand. Tre av dem tilhørte Kystjegerkommandoen i Harstad og den fjerde tilhørte Marinejegerkorpset.

Deres pårørende, representanter for Forsvaret og den norske regjeringen vil delta under seremonien før bårene blir overlevert de pårørende.

Forrige gang det ble holdt en slik seremoni var i januar, da 22 år gamle Claes Joachim Olsson ble hedret etter å ha blitt drept i en tilsvarende hendelse som de fire soldatene ble utsatt for. (©NTB)

Les også:

Førerløst fly kunne avslørt veibombe

Dette er de drepte soldatene

Pansret kjøretøy holdt ikke

Vil ta et verdig farvel

Flere nyheter på ABC Nyheters forside.