Fremdeles jakt på drapsmann i Bergen

Politiet fortsetter jakten på den eller de som drepte Trond Kristian Johannesen (35) i Bergen fredag kveld, men etter to døgn er det fortsatt ikke noe gjennombrudd i etterforskningen.

Trond Kristian Johannesen som ble drept i Bergen fredag kveld. Flere vitner har meldt seg for politiet med informasjon som er av stor interesse, men ingen er foreløpig pågrepet. Foto: Politiet / SCANPIX

Blødende oppsøkte Johannesen et busstopp ved Puddefjorden med alvorlige stikkskader øverst i brystet fredag kveld. 35-åringen ble brakt til sykehus, men skadene var så alvorlige at livet ikke lot seg redde.

Ifølge bt.no tror politiet at voldshandlingen må ha skjedd i nærheten av der han søkte hjelp. Dette skyldes at skadene var så omfattende at det er lite trolig at han har beveget seg langt før han segnet om.

Etterforsker bredt

Politiet etterforsker saken som drap, men står fortsatt uten drapsmann eller åsted. Hundesøket pågikk hele søndagen i området ved Puddefjordsbroen, men ble avsluttet uten resultat.

Ifølge politiet vil den taktiske etterforskningen neste uke bli konsentrert om vitner som politiet selv oppsøker. Men politiet er minst like interessert i å avhøre vitner som melder seg selv.

– Saken blir i utgangspunktet bredt etterforsket, opplyser informasjonsrådgiver Gry Benedicte Halseth i Hordaland politidistriktet til NTB.

Dramatiske scener

Et vitne bt.no var i kontakt med fredag fortalte om dramatiske scener da Johannesen forsøkte ta seg inn i en buss ved holdeplassen.

– Han så jaget ut og banket på for å komme om bord. Jeg så at han var blodig. Deretter segnet han om, forteller en av passasjerene som var vitne til hendelsen til avisen.

Søndag ettermiddag opplyser politiet at de avhører vitner. Krimteknikerne er foreløpig ferdig med sine undersøkelser rundt bussholdeplassen ved Puddefjordsbroen.

Analyser

Videre gjøres det analyse av trafikkdata. Mulighetene for overvåkingsbilder er undersøkt, men det er ikke kjente utvendige overvåkingskamera som dekker det gjeldende området, opplyser politiet i en pressemelding i 13-tiden søndag.

Ifølge BA.no tilhørte den drepte et rusmiljø, men 35-åringen skal ikke være dømt for voldshandlinger. Han skal heller ikke ha hatt narkogjeld. (©NTB)