Nordmann ombord på ulykkesbåter

Redningsmannskaper hjelper skadde personer etter båtulykken i Thailand. Nordmenn skal være innvolvert i ulykken. (Foto: Scanpix). Les mer Lukk

Flere personer involvert i en båtulykke i Thailand. En nordmann ble skadet.

Ulykken skjedde i forbindelse med transport av unge festdeltakere fra Koh Samui til fullmånefesten på Koh Phangan som er spesielt populær blant vestlige backpackere.

Opptil 25.000 ungdommer deltar hver måned på strandfesten.

Minst 33 personer ble skadd, og to er trolig savnet etter at passasjerene falt i vannet etter kollisjonen, ifølge sykehuskilder. Avisa The Nations nettside skriver at 39 er skadd, og at tilstanden er alvorlig for to av dem.

Blant de skadde er en 49 år gammel nordmann. Han fikk bare lettere skader i en skulder og er allerede utskrevet fra sykehuset, sier Terje Bolstad ved UDs operative senter til NTB.

Kaos

Adisak Waikasetrakorn fra Trondheim var i en tredje båt på vei til Koh Phangan da ulykken skjedde.

– Vi fikk to australske og to engelske jenter opp i båten. De australske hadde begge brudd i beina og hodeskader, sier Waikasetrakorn til VG Nett.

– Det var mørkt og regnet tett. Det var vanskelig å få oversikt over situasjonen, og det hele var ganske så kaotisk, sier han.

Falt over bord

Den britiske 19-åringen Ellie Hocken var blant de mange som falt i sjøen da båtene kolliderte. Faren hennes forteller til BBC at hun har fått ryggskader.

– Det var et kraftig smell, og alle ble kastet over bord, sier han.

– Det ble drevet gjenoppliving på folk, og en person hadde fått armen revet av.

17 av de skadde var utlendinger fra blant annet Australia, Tyskland, Storbritannia, Irland, Malaysia og Singapore, mens 16 var fra Thailand. Det skal ha vært rundt 35 mennesker om bord i båtene da de kolliderte i mørket i stor fart. (©NTB)