Avlyser iransk hjelpeforsendelse til Gaza

Leder for Røde Kors i Iran, Abdul Rauf Adibzadeh, under pressekonferansen 22. juni hvor det ble sagt at Iran planlegger å sende to skip med bistand til Gazastripen. Nå avlyses planene. Foto: AFP / Scanpix. Les mer Lukk

Iran avlyser planene om å sende et skip med forsyninger til Gazastripen som skulle satt kursen for det palestinske området søndag, melder det statlige nyhetsbyrået IRNA.

– Turen kommer ikke til å finne sted, sier Hossein Sheikholeslam i den statlig opprettede Internasjonal konferanse for støtte til den palestinske intifadaen.

Skipet skulle egentlig ha satt seil torsdag.

– Men på grunn av restriksjoner innført av det sionistiske okkupasjonsregimet ble det bestemt at skipet skulle dra søndag. Men nå kommer ikke turen til å finne sted, sier Sheikholeslam.

Forsyningene skal sendes til Gazastripen på en annen måte, sier han og gir som begrunnelse for avlysningen at iranerne ikke vil politisere den humanitære bistanden.

Røde Kors i Iran hadde planlagt å sende to skip med bistand til Gazastripen tidligere i juni, men organisasjonen sa mandag at disse forsyningene var utsatt.

Iran vedtok å sende bistand til Gaza etter at israelske soldater aksjonerte mot en internasjonal konvoi på vei mot området 31. mai. (©NTB)