Markerer ettårsdagen for popkongens død

På Lyric Theatre i London settes det opp en minnetavle i anledning ettårsdagen for Michael Jacksons dødsfall. Foto: Akira Suemori (AP Photo) Les mer Lukk

Fansen markerer Michael Jacksons dødsdag.

Fra Tokyo til Los Angeles forbereder fansen markeringen av popstjernen Michael Jacksons dødsdag fredag.

I Los Angeles skal musikerens beundrere få lov til å legge blomster og kranser på en terrasse i nærheten av gravstedet på Forest Lawn-kirkegården, men ingen stearinlys, ballonger eller duer.

Les også: Ett år siden Jacksons død

Bare familiemedlemmer og innbudte gjester får komme inn i selve mausoleet der Jackson er gravlagt.

I Tokyo planlegger innbitte fans en såkalt sleepover sammen med noen av rockerens eiendeler, mens fangene i sentralfengselet i Manila i Filippinene, som ble berømt for YouTube-snutten «Thriller», skal danse til Jacksons ære.

Nonstop musikk

Over hele verden blir dødsdagen markert av TV-stasjoner som MTV og radiokanaler som spiller videoer og musikken til kongen av pop nonstop gjennom hele helgen.

Jacksons uventede dødsfall 25. juni i fjor kom som et voldsomt sjokk på hele popverdenen, og stjernens mange fans gikk inn i en lengre sørgeperiode.

Jackson var midt i forberedelsene til en rekke konserter i London for å relansere karrieren etter en serie bisarre hendelser og anklager om pedofili, da han døde av en overdose sovemedisin han fikk av sin personlige lege hjemme i Los Angeles.

Les også: Fant 273 nye Jackson-låter

Privat markering

Jackos familie markerer dødsdagen i familiens hjemby Gary i Indiana, der hans mor og familiens matriark, Katherine Jackson, avdekker et minnesmerke utenfor det beskjedne huset der den legendariske gruppa Jackson 5 innledet sin karriere.

Avdukingen av monumentet blir etterfulgt av en minnestund, der deltakerne sammen skal synge «We Are The World».

Det er ventet at Jacksons barn Prince Michael, Paris og Blanchet skal delta i den private minnestunden i Gary.

I New York skal fansen markere dødsdagen utenfor Apollo Theater i Harlem, der Jackson 5 lanserte karrieren, og Madame Tussauds vokskabinett i New York setter opp en egen utstilling for å markere hans karriere.

Pop i Asia

Men det er i Asia noen av de mer uvanlige markeringene finner sted. Der mistet Jackson aldri sin tilhengerskare, til tross for rettssaken i 2005 der han ble frikjent for misbruk av en ung gutt.

På verdens eneste offisielle Jackson-utstilling i Tokyo vil fans få anledning til å betale 1.000 dollar for sjansen til å få tilbringe natten inne i Neverland-samlingen i Tokyo-tårnet, der noen av sangerens klær, møbler og andre eiendeler fra ranchen i California er utstilt. (©NTB)