Fem amerikanere terror-dømt i Pakistan

En pakistansk politimann eskorterer fem amerikanske statsborgere ut av politistasjonen i Sargodha i januar i år. Torsdag ble de fem dømt til ti års fengsel for å ha tatt kontakt med terrorister og finansiert en terrorgruppe. Foto: REUTERS/SCANPIX. Les mer Lukk

Fem unge amerikanere ble torsdag dømt til ti års fengsel for å ha tatt kontakt med terrorister og finansiert en terrorgruppe.

De fem studentene i alderen 19 til 25 ble arrestert i desember i den pakistanske byen Sargodha og tiltalt for å ha planlagt et terrorangrep. De risikerte livstidsstraff.

De ble frikjent for planlegging av terrorangrep, selv om påtalemyndigheten sa at de var på vei til Sør-Waziristan eller Afghanistan for å slå seg sammen med Taliban da de ble pågrepet få dager etter at de kom til landet.

I retten sa de fem at de kom til Pakistan for å være med på et bryllup, og at de bare ville hjelpe muslimske brødre i Pakistan med medisiner og penger. Studentene er amerikanske statsborgere som opprinnelig er fra Egypt, Eritrea, Pakistan og Jemen.

De hevdet at de er blitt utsatt for tortur i fengselet av FBI og pakistansk politi. (©NTB)