Tre drept i bombeangrep i Istanbul

Politimenn undersøker vraket av en buss etter at en bombe gikk av og drepte tre og såret seks. Foto: Bulent Kilic/AFP. Les mer Lukk

Minst tre mennesker er drept og seks såret i et bombeangrep i Istanbul i Tyrkia.

Blant de drepte er datteren til en tyrkisk soldat.

Bomben eksploderte nær et militært boligkompleks i distriktet Halkali på den europeiske siden av byen, melder TV-kanalen CNN Tyrkia. Ifølge CNN er det snakk om en fjernstyrt veibombe.

Angrepet tirsdag var rettet mot en buss med soldater og deres familier, og skjedde dagen etter at den tyrkiske hæren innledet en større oppmarsjering av soldater og elitestyrker langs grensen til Irak, der det har vært flere sammenstøt mellom militære styrker og kurdiske opprørere fra det forbudet partiet PKK den siste tiden.

I helgen ble elleve soldater drept av PKK-opprørere, mens ytterligere en soldat ble drept mandag.

Ingen har så langt tatt på seg skylden for tirsdagens angrep, men PKK truet i helgen med å gjennomføre angrep i alle Tyrkias byer.

– Vi vil utføre operasjoner i alle tyrkiske byer dersom regjeringen fortsetter sine angrep mot oss, sa en talsmann for bevegelsen.

Konflikten med PKK, som Tyrkia kaller en terrororganisasjon og har forbudt, har kostet mer enn 45.000 menneskeliv siden den brøt ut i 1984.

PKK kjempet først for en egen kurdisk stat i det sørøstlige Tyrkia, der det bor mellom 13 og 19 millioner kurdere, samt i de kurdiske områdene i Irak og Iran. Siden har gruppa moderert seg, og den krever nå kurdisk autonomi innen en tyrkisk føderasjon. (©NTB)