Domenech fordømmer spillerstreiken

Frankrikes landslagssjef Raymond Domenech hadde spillerne tilbake på trening mandag. (Foto: Franck Fife, SCANPIX/AFP) Les mer Lukk

Raymond Domenech slo mandag tilbake mot Frankrikes spillergruppe som dagen før boikottet treningen.

Landslagssjefen møtte i strid med tradisjonen til pressekonferanse dagen før kamp uten lagkapteinen ved sin side. Patrice Evra er mannen som organiserte spillernes streik til støtte for ekskluderte Nicolas Anelka.

Domenech la ikke noe imellom da han beskrev spillerstreiken som «idiotisk».

– Jeg støtter fotballforbundet i avgjørelsen om å ekskludere Anelka. Ingen kan oppføre seg slik i en garderobe, sa Domenech.

– Da jeg leste spillernes brev for pressen søndag, gjorde jeg det for å få slutt på farsen. I 45 minutter hadde jeg prøvd å få spillerne til å innse at deres oppførsel var idiotisk, en usigelig dumhet. Folk i Frankrike ønsket å vite hva som skjedde, så jeg leste brevet og gikk. Aldri sa jeg at jeg sto inne for noe av det som sto der.

– Katastrofe

Domenech sa på pressekonferansen at det er mulig at noen spillere ikke ønsker å spille tirsdagens kamp mot Sør-Afrika.

– Jeg må ta alle faktorer i betraktning når jeg tar ut laget sammen med resten av trenerteamet, sa han.

Frankrikes idrettsminister Roselyne Bachelot holdt også pressekonferanse mandag, etter at hun møtte spillerne.

– Fransk fotball står overfor en moralsk katastrofe. Jeg sa til spillerne at de har svertet landets ry og at de kanskje ikke lenger er helter for våre barn. Jeg så dem i øynene og spurte hvordan de ønsker å bli husket. Jeg ba dem om å gi alt i den siste kampen, sa hun.

Trente

Den franske troppen var tidligere mandag tilbake i trening i Knysna, før flyturen til Bloemfontein.

Søndag nektet de franske spillerne å gjennomføre en offentlig trening, før de tvang Domenech til å lese opp en felles erklæring fra spillerne. Treningsnekten førte til at delegasjonssjef i det franske fotballforbundet, Jean-Louis Valentin, trakk seg fra stillingen i harnisk.

Frankrikes landslag har mistet flere sponsorer i kjølvannet av bråket i VM-troppen.Laget må vinne sin siste gruppespillkamp mot Sør-Afrika tirsdag, helst med mange mål, samtidig som kampen mellom Mexico og Uruguay ikke må ende uavgjort, for å kunne gå videre til