Prøv ikke å lure bomstasjonen!

Statens vegvesen minner om at det er montert kameraer i bomstasjonen som tar bilde av skiltene på kjøretøyene som passerer - også de som plasserer seg midt i kjørefeltet. (Illustrasjonsfoto: Scanpix) Les mer Lukk

Enkelte bilister synes å tro at de slipper unna bomgebyr ved å legge seg midt i veien når de passerer en bomstasjon. Tro om igjen – fotoboksen ser deg!

I det siste har det vært flere bilister som har lagt seg midt i kjørebanen ved passering av bomstasjonen på E6 i Stange, trolig for å unngå å måtte betale. Dette kan skape trafikkfarlige situasjoner, fordi de havner i blindsonen for andre trafikanter.

Statens vegvesen finner grunn til å minne om at det er montert kameraer i bomstasjonen som tar bilde av skiltene på kjøretøyene som passerer. Disse kameraene tar også bilder av kjøretøy som passerer midt i kjørefeltet, og bildene av disse kjøretøyenes skilt er leselige.

– Eieren av kjøretøyet vil følgelig bli belastet en passering på lik linje med de som passerer bomstasjonen i en av kjørefilene, advarer Vegvesenet. (©NTB)