Dødsulykke på ferje i Rogaland

En 42 år gammel kvinne er omkommet, og fire personer - to barn og to voksne - er fraktet til sykehus, etter at en bil kjørte inn i flere motorsyklister ved Oanes i Rogaland. Motorsyklistene var på vei ombord i ferjen MF Finnøy da de ble påkjørt. Foto: Kathrine Knutsen (Scanpix) Les mer Lukk

En person omkom i en ulykke hvor en bil og flere motorsykler var involvert om bord på ferja MF Finnøy ved Oanes i Rogaland søndag ettermiddag.

En 42 år gammel kvinne fra Rennesøy mistet livet og to danske MC-førere ble søndag ettermiddag alvorlig skadd i en trafikkulykke om bord på ferja mellom Oanes og Lauvik i Ryfylke. I tillegg er to barn skadd og brakt til Universitetssjukehuset i Stavanger, melder NRK.

MC-førere meiet ned

Ulykken skjedde da ferjemannskapene vinket bilkøen på land om bord i ferja. Bilen som kvinnen kjørte gled først normalt opp lemmen før den fortsatte i stor fart over ferjedekket til den endte i bommen på den andre siden. På veien ble to danske MC-førere meiet ned og ett av kvinnens barn som var passasjer i bilen, ble lettere skadd. Kvinnen selv var død da hjelpemannskaper kom til.

– Politiet vil ikke spekulere på hva som kan ha vært årsaken til ulykken, sier operasjonsleder i Rogaland politidistrikt, Egil Karlsen, til NTB. Han opplyser at kvinnen vil bli obdusert og bilen vil bli grundig teknisk kontrollert.

Uklare forhold

Foreløpig vet vi ikke om kvinnen fikk et illebefinnende og mistet kontrollen eller om det var noe galt med bilen og politiet vil definitivt ikke komme med spekulasjoner nå, sier Karlsen.

Han sier hjelpemannskapene som kom til sørget for at de to skadde danskene kom til behandling ved Stavanger universitetssjukehus.

Tilstanden er stabil

Ved henvendelse til sykehuset søndag kveld får NTB opplyst at tilstanden er stabil for de to danskene og at to andre personer fra ulykkesstedet vil bli på sykehuset natten over for observasjon. (©NTB)