Engelsk krisemøte med Capello

Det er kommet rapporter om at flere spillere har et anstrengt forhold til Capello. (Foto: REUTERS/Dylan Martinez) Les mer Lukk

England er på felgen i fotball-VM. Nå venter krisemøte mellom landslagssjef Fabio Capello og spillerne.

Mandag kveld skal Capello og spillerne snakke ut om det uinspirerte 0-0-oppgjøret mot Algerie. Det er kommet rapporter om at flere spillere har et anstrengt forhold til Capello. Noen antyder at italieneren har «mistet garderoben».

LES ALLE NYHETER FRA FOTBALL-VM HER

– Vi skal gå gjennom alle 93 minutter og se hva vi gjorde galt. Det er viktig at alle får luftet ut. Dersom noen spillere blir litt opprørt så er det noe vi må leve med. Vi må vinne neste kamp. Faen, dette må vi rydde opp i. Nå skal vi vise hva som bor i oss, sier John Terry.

England har bare to poeng etter møtene med USA og Algerie. I siste kamp venter gruppe C-leder Slovenia. David James har uttalt seg slik at tidligere landslagssjef Gordon Taylor mener det er intern uro i den engelske VM-troppen. Spesielt skal enkelte spillere være oppgitt over Capellos tøffe regime. Det er blant annet regler knyttet til mobilbruk og klesvalg til fellesfrokosten.

Terry, som ble vraket som landslagskaptein etter utroskap, mener det er viktig at spillerne våger å si ifra.

– Dersom vi føler at noe må endres, så er det vår plikt overfor landet og treneren å si ifra på møtet. Dersom det plager ham eller noen spillere, så hva da?

Chelsea-stopperen snakker også gladelig om Frankrikes hjemsendelse av Nicolas Anelka, spissen som skal ha brukt grove gloser mot «Les Bleus»-trener Raymond Domenech.

– Jeg fikk med meg at Nico ble sendt hjem etter å ha kommet med sin mening, og kanskje etter det noen av oss som også må hjem etter det planlagte møtet, sier Terry.

Capello er kjent for å styre sine tropper, både på klubb- og landslagsnivå med hard hånd. Selv var han med da et Italia preget av sterk spillergruppe skuffet i 1974-VM. (©NTB)