Frp vurderer forbud mot slør og bønnerop

Frps Per Willy Amundsen, mener Norge bør se mot Sveits. Foto: Scanpix Les mer Lukk

<pNorge må «sette grenser for islam», mener Frps Per Willy Amundsen. Han sier forbudet mot minareter i Sveits, og debatten om slør, viser at Europa er i ferd med å våkne. </p

Amundsen, som er innvandringspolitisk talsmann i Frp, mener ikke at forbud mot minareter nødvendigvis er veien å gå. Men han kaller avgjørelsen i Sveits for spennende, skriver Dagsavisen.

– Jeg synes det er et interessant utgangspunkt for en større debatt som vi har i hele Europa, som handler om å sette grenser for islam. Den har vi også tidvis sett her i Norge, for eksempel med hensyn til bruk av hijab, sier Amundsen.

Amundsen er åpen for at man innfører et forbud mot heldekkende slør.

– Vi har foreløpig ikke fremmet forslag om forbud mot heldekkende slør i Norge. Men vi følger debatten tett, og avhengig av hva som skjer i Frankrike og Danmark, ser jeg ikke bort fra at det kan skje, sier Amundsen.

Frp har tidligere foreslått at også bønnerop burde forbys i Norge, men i stedet ble resultatet en støygrense.

Ola Borten Moe, innvandringspolitisk talsmann for Senterpartiet, sier klart nei til minaretforbud her i landet. Han mener det er i strid med både grunnloven, religionsfriheten og menneskerettighetene. (©NTB)