Spansk villmann slipper med bot

Jaume Marquet, bedre kjent som Jimmy Jump, på scenen under det spanske innslaget. Foto: Scanpix. Les mer Lukk

Den 35 år gamle spanske villmannen som hoppet opp på scenen under lørdagens Eurovision-finalen på Fornebu, slipper trolig med en bot.

Jaume Marquet, bedre kjent som Jimmy Jump etter en rekke lignende episoder, tok seg ubemerket forbi vaktene og spratt opp på scenen da hjemlandet Spania framførte sitt bidrag.

Iført rød nisselue og et vinnende smil sluttet han seg til danserne rundt sangeren Daniel Dige.

Etter stuntet, som havnet på mange avisførstesider, ble Marquet pågrepet og satt i varetekt hos politiet i Sandvika.

Avhør

– Han sitter i varetekt og vil bli avhørt nå på morgenkvisten. Så får vi vurdere hva som skal skje med ham videre, sier operasjonsleder Marlow Grandalen i Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

Marquet vil bli behandlet på lik linje med alle andre som bryter straffelovens paragraf 350 og forstyrrer den offentlige ro og orden.

– Det vil si bøteleggelse, sier Grandalen.

Dersom den 35 år gamle spanjolen ikke kan dokumentere at han har penger til opphold i Norge, eller har noen som kan garantere for ham mens han er her, kan det bli aktuelt å sette ham på flyet hjem til Spania.

– Dette blir opp til politijuristen å avgjøre, sier Grandalen.

Ikke første gang

Jimmy Jump har også tidligere stjålet oppmerksomheten under store arrangementer, sist under French Open-finalen mellom Roger Federer og Robin Söderling sommeren 2009.

Han har også forstyrret enn rekke fotballkamper opp gjennom årene, samt World Cup-finalen i rugby mellom England og Sør-Afrika i 2007.

Også formel 1-løpet Spania Grand Prix har hatt besøk av Jimmy Jump på banen, og spanjolen har måttet sone fengselsstraff og betale flere bøter for sine noe underlige stunt.

Beklager

Kringkastingssjef Hans Tore Bjerkaas beklager svikten i sikkerhetsopplegget under Eurovision-finale, som resulterte i at Spania fikk framføre sitt bidrag på nytt.

– Vi skal gå gjennom hva som skjedde. Dette var uheldig og skulle ikke ha skjedd, sier Bjerkaas.

– Da jeg så at han var på scenen, ble jeg litt bekymret. Jeg skjønte at han var en uvedkommende person. Til spanjolene vil jeg beklage at nummeret deres ble forstyrret, sier kringkastingssjefen. (©NTB)