Kjøpte kontantkort for 50.000 for å stemme på Georgia

Georgias Sofia Nizharadze fremfører låta «Shine», har vært godt hjelpet av i hvert fall en av sine landsmenn, som har kjøpt kontantkort for 50.000 kroner for å stemme på Georgias bidrag. Foto: Reuters / Bob Strong / Scanpix. Les mer Lukk

En georgier har kjøpt kontantkort for nesten 50.000 kroner denne uka for å stemme fram Georgias kandidat i Eurovision-finalen.

Mannen kjøpte 240 startpakker fra mobiltelefonselskapet Chess for til sammen 47.760 kroner.

– På en enkeltkunde har vi aldri hatt tilsvarende beløp. Mannen fortalte at han skulle stemme på hjemlandet sitt, Georgia. De må være vanvittig patriotiske, sier markedsdirektør i Jarle Alver Chess til E24.

Forrige lørdag var georgieren innom en butikk i Oslo for å sikre seg skyts til lørdagens finale. Han fikk først bare 140 startpakker, men kom tilbake onsdag for å kjøpe 100 til.

Reglene for avstemming er slik at man ikke kan stemme på sitt eget land, men ved å kjøpe utenlandske kontantkort kan man omgå dette forbudet.

Hos arrangørene av Eurovision Song Contest er man likevel ikke bekymret for stemmejuks.

– Det er ikke noen kontroll på dette. Om man kjøper et utenlandsk abonnement, er det mulig å stemme på sitt eget land, sier presseansvarlig Peter Svaar i Eurovision.

– Men med 124 millioner TV-seere tror jeg det er vanskelig å jukse på denne måten, fortsetter han til E24. (©NTB)