Snåsamannen anga funnsted i Vefsn

Raset ved Jamtfjelltinden i Vefsn kommune. Foto: Per Vikan / Helgeland Arbeiderblad / SCANPIX. Les mer Lukk

Joralf Gjerstad, bedre kjent som Snåsamannen, fortalte i en samtale med leder for skredsøket i Jamtfjellet i Vefsn hvor den siste omkomne etter skredulykken befant seg.

Før den siste omkomne, Therese Mari Åkerøy, ble funnet torsdag hadde leder av skredsøket Oddgeir Johansen det han beskriver som en sterk samtale med Snåsamannen, skriver Helgeland Arbeiderblad.

Det var ikke Johansen selv som tok initiativet til kontakten med Gjerstad.

– Kontakten ble gjort av kjenninger av meg som er i Gjerstad-familien, sier Johansen.

Han ble litt paff da han fikk beskjed om at han kunne ringe Gjerstad.

– Jeg ringte og vi snakket sammen en god stund. Jeg kjente et stykke ut i samtalen at det begynte å piple svette fra nakken. Da spurte Gjerstad meg om jeg ble heit i nakken. Det svarte jeg bekreftende på, og han sa da: Ja er det ikke rart, forteller Johansen.

Snåsamannen ba Johansen forestille seg at han befant seg i rasområdet.

– Han forklarte at han nå så stedet og ba meg om å snu meg mot nord. Da kunne han ned til den minste detalj beskrive terrenget, fjellene rundt og hvordan raset så ut. Han anga deretter området der den siste omkomne befant seg. Jeg kan ikke tenke meg at han skulle ha noen forutsetninger for å kunne beskrive stedet så nøyaktig som han gjorde, sier Johansen.

Skredeksperten valgte å ikke utbasunere for søkemannskapene hva han var blitt fortalt, men sa det til et par av dem som deltok i søket torsdag. (©NTB)