- Rema 1000 sier jeg bare

Didrik Solli-Tangen hadde generalprøve på Telenor Arena fredag. Etterpå beskrev han magefølelsen som god. Foto: Scanpix Les mer Lukk

Didrik Solli-Tangen sammenligner låtteksten sin med Rema 1000 på pressekonferansen fredag.

22-åringen fra Porsgrunn var i det spøkefulle hjørnet og virket tydelig avslappet da han møtte det internasjonale pressekorpset fredag ettermiddag.

Etter første prøve imøtegikk Didrik Solli-Tangen kritikerne som mener «My heart is yours» er en klisjélåt.

– Hvorfor skal alt gjøres så vanskelig? Låtteksten er enkel og grei. Rema 1000, sier jeg bare, sa Solli-Tangen.

Byttet dress

Til sammen tre prøver skal gjennomføres før lørdagens ESC-finale. Solli-Tangen går ut som nummer tre, etter kraftballaden «Something Tiny»av spanske Daniel Diges. Et par justeringer på fremførelsen er gjort siden triumfen i den nasjonale finalen i februar. Den hvite dressen er erstattet med en mørkegrå. Også kordamene har byttet antrekk, fra lilla til svarte paljettkjoler. Den 22-årige operasangeren har tydelig også terpet på t-uttalelsen siden sist, etter kritikk for å ha sunget «My hard is yours».

Fornøyd låtskriver

Låtskriver Hanne Sørvaag var strålende fornøyd etter første prøve. Nå har hun gitt fra seg ansvaret til artisten.

– Han er konsentrert, flink til å passe på stemmen og blir bare bedre for hver gang han synger låten. Nå er min jobb gjort og han har regien selv, sier hun til NTB.

Solli-Tangen meddelte på pressekonferansen at han begynner å kjenne på nervene.

– Jeg innstilte meg på at det var lørdag da jeg gikk på scenen i dag og følte veldig på det. Men magefølelsen er god, sa han.

Før fredagens første prøve var det en uke siden Solli-Tangen sist hadde stått på scenen. 22-åringen fortalte at han lader opp til finalen ved å fokusere på søvn, mat og stemmen.

På spørsmål om hvem han betrakter som sin argeste konkurrent viste Solli-Tangen til Israels bidrag. Harel Skaat, som på hebraisk fremfører låten «Milim», seiler opp som en av favorittene til å toppe konkurransen.

– Jeg synes Israels sang er fantastisk, sa Solli-Tangen.

Tysk sjarmør

Også de britiske, spanske, franske og tyske artistene møtte pressen fredag ettermiddag. Tyske Lena Meyer-Landrut, som stemples som en av favorittene, sjarmerte de oppmøtte på pressekonferansen i senk. På spørsmål om hennes forhold til Alexander Rybak, svarte tenåringsjenta sarkastisk:

– Det har vart i tre år nå og vi skal snart gifte oss – det er da ingen nyhet.

Skryter av arrangement

Eurovision-arrangementet høster ros fra både produsenter og artister. De engelske stjerneprodusentene Pete Waterman og Mike Stock, som har jobbet med Kylie Minogue, Rick Astley og Jason Donovan, fronter britiske Josh Dubovie som fremfører «That sounds good to me».

– Vi har solgt 500 millioner plater opp gjennom årene. Til tross for det, denne konkurransen er kjempespennende for i morgen kveld kan hvem som helst vinne, sa Pete Waterman.

De norske arrangørene høster også ros. Spanske Daniel Diges er overveldet over NRK-produksjonen og lydanlegget.

– Jeg er vant til å opptre live. Lyden var strålende, den beste jeg noensinne har opptrådt med, sa Diges.

Les mer om Eurovision på ABC Nyheter:

Alt om Eurovision Song Contest

Anna er ute

Her besvimer han på scenen

Må endre sendingene etter sponsortabbe

Disse 10 gikk videre

I kveld braker det løs