18 års fengsel for Kongsvinger-drapet

18 års fengsel for Kongsvinger-drapet Les mer Lukk

En 22 år gammel mann er dømt til 18 års fengsel for det brutale drapet på Lars Erik Flem Andersen (18) på Kongsvinger i fjor sommer.

Dommerne mener drapet skjedde under særdeles skjerpende omstendigheter og at det var planlagt på forhånd, melder VG Nett.

Flem Andersen ble drept med 35 stikk med en bajonett 26. juni 2009. I retten har den nå drapsdømte mannen forklart at 18-åringen ble et tilfeldig offer.

Les også: - Har tatt drapsmannen

Slik ble Kars Erik drept

22-åringen sa at drapet ble utløst av problemer i forholdet til samboeren og at han den kvelden fulgte etter en annen tilfeldig utvalgt mann han hadde tenkt å drepe. Han møtte Flem Andersen på veien og ble invitert med på fest.

Mens de gikk sammen forsøkte 22-åringen å skjære over halsen på sitt offer. Da Flem Andersen forsøkte å komme unna, ble han hogget i ryggen med en bajonett drapsmannen hadde med seg. Han ble også skutt med et luftvåpen.

Politiet lette lenge etter en gjerningsmann i byens narkotikamiljø. 22-åringen er ikke en del av dette miljøet, men avslørte seg da han brukte Flem Andersens mobiltelefon.

Rettspsykiaterne har ikke funnet noen psykose eller psykiatrisk diagnose hos den dømte mannen, som er avholdsmann og småbarnsfar. (©NTB)