Apenes: Thon blir god etterfølger

Forbrukerombud Bjørn Erik Thon (t.h.) blir en god etterfølger, tror forgjengeren George Apenes. Arkivfoto: Heiko Junge / SCANPIX. Les mer Lukk

George Apenes er glad for at forbrukerombud Bjørn Erik Thon blir hans etterfølger som leder for Datatilsynet.

Bjørn Erik Thon  

* Han kommer fra stillingen som forbrukerombud, som han har innehatt siden 2000.

* Thon er utdannet jurist og 46 år gammel.

* Han har tidligere jobbet som seksjonssjef i Forbrukerrådet, advokat- og dommerfullmektig og som politisk rådgiver for Odd Einar Dørum (V) i Justisdepartementet 1999-2000.

* Thon har skrevet flere kriminalromaner, «Svart kappe», «Den tause klienten» og «Den enes død». (©NTB)

Han vil ta over etter profilerte Georg Apenes som gikk av med pensjon i vår.

Forgjengeren tror Thon er rette mannen til jobben.

- Jeg synes det hørtes bra og hyggelig ut. Det er mitt bestemte inntrykk at hans tiltredelse blir hilset med stor tilfredshet blant de ansatte i Datatilsynet, sier Apenes til ABC Nyheter.

- Hva blir Thons største utfordringer framover?

- Det er å fortsette arbeidet med å få folk flest til å forstå at personvern er noe som angår folk i hverdagen. Altfor mange er likegyldig i forhold til ivaretakelse av personvernet, spesielt i relasjon til sosiale medier. Plutselig oppdager folk at det ligger opplysninger ute om dem som de ikke ønsker.

- Dette har Thon de beste forutsetninger for å kunne for å kunne møte, sier Apenes.

- Thon kommer til veltrent engasjert stab, og kommer til å få all hjelp han trenger.

Etter det ABC Nyheter kjenner til, har kampen stått mellom Thon og tidligere leder for Norsk journalistlag, Ann-Magrit Austenå.

Bjørn-Erik Thon (46) er leder for Forbrukerombudet, noe flere ansatte i Datatilsynet har pekt som en god kvalifikasjon for en jobb som sjef for tilsynet.

Thon måtte inn til fire intervjuer før han nå får jobben, og regjeringen skal i utgangspunktet har vært interessert i å finne en kvinne til stillingen.

Saken er oppdatert