Politiet stormet narkohovedkvarter

Mandag stormet politiet huset til narkobaronen som spiller hovedrollen i opptøyene. (Foto: REUTERS/SCANPIX) Les mer Lukk

I Jamaica har politi og soldater stormet tilholdsstedet til narkotikabaronen Dudus, som spiller hovedrollen i opptøyene på øya de siste dagene.

Mandag ettermiddag lokal tid gikk tungt bevæpnet politi, støttet av soldater, til angrep på huset der den beryktede narkotikabaronen Christopher «Dudus» Coke trolig oppholder seg.

Jamaica Observer melder på sin nettside at politiet har gått inn i bydelen Tivoli Gardens vest i hovedstaden Kingston og at det er hørt eksplosjoner fra området. Det skal også sive opp røyk fra flere steder.

Ifølge nyhetsbyrået AFP har både sivile og sikkerhetsstyrker blitt skadd.

Bruker unntakstilstanden

Aksjonen kommer få timer etter at statsminister Bruce Golding kunngjorde at myndighetene skal bruke unntakstilstanden i landet til å slå tilbake mot «kreftene som har straffet samfunnet».

Til nå har to politimenn blitt drept og seks såret i opptøyene.

Golding sa samtidig at unntakstilstanden skal vare i en måned.

– Dette vil bli et vendepunkt for oss som nasjon, sa han.

Unntakstilstanden ble innført på deler av øya søndag. Årsaken er at det i helgen ble utkjempet gateslag i hovedstaden etter at narkotikatoppen Christopher «Dudus» Coke ble besluttet utlevert til USA.

Dudus, som til nå har vært på frifot, blir av mange i Jamaica sett på som en slags lokal Robin Hood, og derfor førte til beslutningen om utlevering til sterke reaksjoner.

USA holder ambassaden stengt

Amerikanske myndigheter mener Dudus står bak en rekke drap og har ønsket ham utlevert siden august i fjor. USA mener situasjonen i Jamaica nå er så truende at Washington mandag besluttet å stenge deler av virksomheten på ambassaden i Kingston.

– Ambassaden var stengt mandag på grunn av en helligdag, men vil bare delvis være åpen tirsdag, sier talsmann for utenriksdepartementet Philip Crowley.(©NTB)