Volden utarter i Jamaica

Tre personer er drept, blant dem to politimenn, siden det lørdag ble erklært unntakstilstand i deler av Kingston og St. Andrew i Jamaica. Foto: REUTERS/SCANPIX Les mer Lukk

Tre personer, blant dem to politimenn, er drept etter at det ble innført unntakstilstand på Jamaica lørdag.

Unntakstilstanden gjelder deler av byen St. Andrew og hovedstaden Kingston.

Tungt bevæpnet politi patruljerer gatene i Jamaicas hovedstad Kingston.

– Vi må konfrontere de kriminelle elementene med bestemthet og uforbeholden besluttsomhet, sier statsminister Bruce Golding.

I helgen ble det utkjempet gateslag i hovedstaden etter at en beryktet, men også populær narkotikabaron, Christopher «Dudus» Coke, ble besluttet utlevert til USA.

«Dudus», som er på frifot, blir av mange i Jamaica sett på som en slags lokal Robin Hood, og det er grunnen til at beslutningen om utlevering har ført til så sterke reaksjoner. Amerikanske myndigheter mener han står bak en rekke drap og har ønsket ham utlevert siden august i fjor.

Unntakstilstanden skal vare i en måned, opplyser statsministeren.

– Dette vil bli et vendepunkt for oss som nasjon. Vi skal konfrontere de onde kreftene som har straffet samfunnet vårt og som har gitt oss rykte som en av verdens drapshovedsteder, sier Golding.

I tillegg til de tre som er drept, er sju politifolk såret. Det har også kommet meldinger om plyndring og bilkapringer i Kingston.