Pågrepet pakistaner ikke ansatt i Telenor

En ansatt i forpleiningsselskapet Hanif Rajput er blant seks personer som er pågrepet i Pakistan i forbindelse med etterforskningen av det mislykkede bombeangrepet i New York den 1. mai. En tidligere Telenor-ansatt er også blant de pågrepne. Foto: REUTERS / Faisal Mahmood / SCANPIX Les mer Lukk

En mann som fredag ble pågrepet i Pakistan i forbindelse med det mislykkede bombeforsøket i New York, er ikke lenger ansatt i Telenor, opplyser selskapet.

Ifølge den amerikanske avisa The Wall Street Journal ble en leder ved en lokal Telenor-avdeling fredag pågrepet i Pakistan i forbindelse med etterforskningen av det mislykkede angrepsforsøket i USA.

Dette er ikke riktig, opplyser Telenor lørdag.

– Vi har i dag fått bekreftet hvem denne personen er. Vedkommende har tidligere vært ansatt i Telenor, men ikke på en god stund, sier informasjonssjef Atle Lessum i Telenor til NTB.

Det finnes ingen indikasjoner på at den pågrepne personen har noe med Telenor å gjøre i dag, sier Lessum.

Flere personer pågrepet

Mannen er én av i alt seks personer som er pågrepet i Pakistan på grunn av mistanke om forbindelser til pakistanskamerikaneren Faizal Shahzad, som ble pågrepet i New York like etter det mislykkede bombeforsøket den 1. mai.

Les også: Mann pågrepet i Pakistan for New York-bombe

Ifølge pakistanske myndigheter delte mannen rom med Faisal Shahzad ved Universitetet i Bridgeport i delstaten Connecticut i USA. Han skal ha formidlet kontakt mellom Shahzad og en eier av en dataforretning i Islamabad, og også denne personen ble pågrepet fredag.

En annen person som ble pågrepet fredag, skal være en medarbeider i et forpleiningsselskap som blant annet leverer mat til ambassader.

Den amerikanske ambassaden sendte fredag ut en advarsel mot å bruke cateringfirmaet og opplyser samtidig at alle amerikanske tjenestemenn har fått beskjed om å unngå selskapet.

Major avhørt

Ifølge avisa The New York Times er også en tidligere major i hæren i Pakistan blant de pågrepne. Majoren ble avskjediget fordi han nektet å delta i en militæroffensiven mot væpnede opprørere, sier en kilde i den pakistanske sikkerhetstjenesten.

I april ble majoren pågrepet og avhørt om forbindelser til væpnede grupper, men det er ikke funnet noen forbindelse mellom sakene, sier kilden.

Ifølge en amerikansk etterretningskilde er det ingenting som tyder på at hæren i Pakistan hadde noe med New York-angrepet å gjøre.

Eksplosjon avverget

Faisal Shahzad har innrømmet å ha stått bak det mislykkede angrepet i New York 1. mai. Bilen som var parkert på Times Square var fullpakket med sprengstoff og lunter, samt kjemikalier og propangass.

Les også: Terrortiltalt deltok på treningsleir i Pakistan

Angrepet ble avverget da forbipasserende og politi oppdaget det kom røyk fra bilen.

Shahzad ble pågrepet to dager senere idet han var på vei til Dubai med fly. Han har kone og to barn i Pakistan, og etterforskere mener at han har oppsøkt Taliban og al-Qaida i Pakistan for å få opplæring i å lage bomber. (©NTB)