Nilsen avviser at han har trukket seg

Steinar Nilsen nekter for at han har trukket seg som Brann-trener. Foto: Scanpix. Les mer Lukk

Det er uvisst hva som skjer med Steinar Nilsen. Han avviser at han har trukket seg fra jobben som trener i Brann.

Fredag kveld meldte både Bergensavisen og Bergens Tidende at Nilsen er ferdig som trener i sportsklubben.

38-åringen forhandlet med Brann-ledelsen om en sluttavtale, ble det rapportert. Det ble lenge hevdet at Nilsen selv hadde trukket seg fredag morgen. De opplysningene benektet Steinar Nilsen overfor en rekke medier fredag kveld.

Les også: - Slutter som Brann-trener

Spillergruppen i Brann har vært sterkt kritisk til Nilsen. Den tidligere Tromsø-treneren droppet fredagens trening, angivelig etter et møte med kapteinsteamet med Eirik Bakke, Håkon Opdal og Hassan El Fakiri.

Nilsen ble ansatt som hovedtrener i Brann i november 2008. Han erstattet gulltrener Mons Ivar Mjelde. I 2009 ble Brann nummer fem i serien og røk ut av cupen i kvartfinalen. Denne sesongen har rødtrøyene slitt. Bergenserne ligger på 13.-plass i serien, bare to poeng foran Hønefoss på nedrykksplass. I cupen ble det pinlig cupexit mot tredjedivisjonslaget Fyllingen i midtuken.

Les også: Trener-forvirring i Bergen

Flere Brann-spillere har ment at kvaliteten på treningen kan bli bedre. De har også hatt sine tvil om Nilsens trenerkompetanse. Steinar Nilsen spilte i sin tid for Tromsø, Milan og Napoli. Han fikk to A-landskamper for Norge. I to perioder har han vært trener i Tromsø.

Sliter økonomisk

Neste oppgave i serien er Hønefoss. Kampen spilles 2. pinsedag, og blir en viktig kamp dersom sportsklubben skal vinke farvel til eventuell nedrykksstrid. 6. juni kommer Aalesund til Bergen. Det er siste seriekamp før VM-pausen.

I 5 av 12 kamper denne sesongen har Brann gått målløse av banen. Klubben sliter økonomisk og har ikke hatt muskler til å styrke stallen med de spillerne Nilsen måtte ønske seg.

Tidligere i sesongen har daglig leder Bjørn Dahl trukket seg, mens Roald Bruun-Hansen ble degradert fra å være sportslig leder til å være nestkommanderende i administrasjonen og stedfortreder for daglig leder Lars Moldestad. Nilsen overtok Bruun-Hansens jobb som sportslig leder, men uten at Brann maktet å snu motgangen.