Gutt utenfor livsfare

Tilstanden var kritisk for to barn etter en drukningsulykke ved badestranden i Lathari i Alta søndag. Foto: Scanpix Les mer Lukk

En tolv år gammel gutt er utenfor livsfare etter at han søndag ble funnet livløs i vannet sammen med sin søster og kusine i Alta.

Tolvåringen ble alvorlig skadd og tilstanden har vært livstruende. Han får fortsatt full intensivbehandling på Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø (UNN), men torsdag var han utenfor livsfare, melder NRK.

– Gutten er utenfor livsfare, men tilstanden er fortsatt alvorlig, sier informasjonsrådgiver Marit Einejord ved UNN.

Gutten lekte sammen med sin 14 år gamle søster og deres 13 år gamle kusine på stranden i utkanten av Alta da ulykken skjedde. Guttens søster ble mandag sendt til Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm for videre behandling. Der har hun gjennomgått ECMO-behandling som innebærer at surstoff tilsettes kroppen gjennom en membran. Tirsdag var hun blitt bedre, og onsdag kunne hun puste på egen hånd.

Søskenparets 13 år gamle kusine fikk lettere skader og ble skrevet ut fra sykehuset i Tromsø tirsdag.

Et kjærestepar var snarrådig og fikk reddet de tre barna opp av vannet og satte deretter i gang livredning.

Barna kommer opprinnelig fra Bhutan, der de tilhører den nepalske minoriteten, men har bodd i Alta i ett år. Det bor rundt 75 nepalere i Alta. (©NTB)