Dømt for å ha filmet lærervold

En 15-åring fra Sunnmøre er dømt til 14 dagers betinget fengsel etter at han filmet at en ungdomsskolelærer ble banket opp. Videoen ble lastet opp på internett.

Eleven er dømt for medvirkning til legemsbeskadigelse under særdeles skjerpede omstendigheter, melder Dagbladet.

15-åringen skal ha fått en kamerat til å angripe læreren ved Brattvåg ungdomsskole i Haram i oktober i fjor. Han filmet hendelsen mens kameraten slo og sparket læreren flere ganger.

Først etter å ha tatt imot en rekke slag og spark foran en sjokkert klasse, klarte læreren å flykte ut av rommet. Videoen ble lastet opp på det populære nettstedet YouTube.

– I skjerpende retning trekker domstolen fram at hendelsen omhandler en lærer som ble angrepet og utsatt for vold foran klassen i undervisningssammenheng. At angrepet ble filmet og senere lagt ut på internett skal ha hatt som formål å ydmyke læreren, noe som også trekker i skjerpende retning, heter det i dommen.

Eleven som utførte volden er allerede dømt til samfunnsstraff.

15-åringen som filmet episoden, skal ifølge tingretten ha deltatt i planleggingen av nye, voldelige angrep mot en annen lærer. Dette angrepet skulle skje to måneder etter det første.

Tingretten konkluderer også med at 15-åringen ikke har vist anger i ettertid, og mener at han har forsøkt å legge skylden over på kameraten. Tingretten mener voldshandlingene aldri ville funnet sted om 15-åringen ikke hadde filmet det hele. (©NTB)