Carl I. Hagen kritiserer ekssvigersønn etter transeserie

Hagen mener at NRK og ekssvigersønnen har villedet folk ved at TV-serien «Jentene på Toten» fremstiller transer som stakkarslige personer som vi skal synes synd på. (Arkivfoto: Scanpix) Les mer Lukk

Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen går til angrep på sin egen ekssvigersønn for å ha stått fram som transperson etter først å ha fått barn med Hagens datter.

Det er i en kronikk i Aftenposten at Hagen lufter sine meninger. Hagen mener at NRK og ekssvigersønnen har villedet folk ved at TV-serien «Jentene på Toten» fremstiller transer som stakkarslige personer som vi skal synes synd på.

I Hagens tilfelle er det datteren, og barna hun har sammen med ekssvigersønnen, det er synd på, slår den tidligere partiformannen i Frp fast.

Hagen skriver at ekssvigersønnen ikke fortalte til Hagens datter at han var transvestitt før hun var blitt gravid med deres siste barn.

– Han forteller i TV-serien at han visste om sin legning fra han var seks år gammel. Da skulle han ha fortalt min datter om sin legning når deres forhold begynte å bli alvorlig, sier Hagen.

– Informasjonsplikt

Transpersoner har en moralsk plikt til å informere sine nærmeste om sin legning, mener han.

Sexolog og en av Norges første åpne transpersoner, Esben Esther Pirelli Benestad, mener det er feil å pålegge alle transpersoner å informere sine nærmeste om legningen når de går inn i et forhold.

– Veldig mange transpersoner har opp gjennom sitt liv fått høre at de vil vokse legningen av seg. Derfor er det ikke alle som ser det som naturlig å snakke om det som en fremtidig livsstil til potensielle partnere, sier Benestad.

Les også: - Hagen trenger ikke følge reglene

Ingen kommentar

Hagens ekssvigersønn ønsker ikke å kommentere saken før han har fått lest Hagens kronikk.

I kronikken hevder Hagen at hans barnebarn gjennom TV-programmet fikk vite at deres far ønsker en kjønnskorrigerende operasjon.

NRKs kommunikasjonsdirektør Sigurd Sandvin opplyser til Aftenposten.no at NRK vil gå gjennom programmet og Hagens påstander. (©NTB)

Flere nyheter på ABC Nyheters forside.