Askeproblemer for MGP

Selv om Alyosha fra Ukraina synger Sweet People - er det stadig flere som avbestiller billetter til MGP. Foro: Kyrre Lien/Scanpix Les mer Lukk

Askeskyen fra Island skaper hodebry for NRK. Flere tusen billetter til Eurovision er avbestilt, noe som kan føre til millionsmell for NRK.

Askeskyen fra vulkanutbruddet på Island kommer inn over Europa med jevne mellomrom. Det har ført til at flere ikke kan, eller vil, reise til Norge for å se finalen lørdag i neste uke, melder Aftenposten.

Fra før har NRK vært nødt til å gjennomføre kutt på grunn av utgiftene knyttet til Melodi Grand Prix-festen, og nå kan kuttene bli større.

– En del av billettene som var solgt, er likevel ikke blitt solgt fordi det er folk som enten ikke kan eller vil ta seg til Oslo på grunn av usikkerheten rundt denne askeskyen. Og hvis vi ikke klarer å få solgt unna alle disse, vil det gi seg utslag på inntektssiden, sier kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas.

NRK Aktivium opplyser at det dreier seg om flere tusen billetter. Det kan utgjøre rundt 10 millioner kroner i tapte inntekter.

– Vi jobber fortsatt med et inntektsbudsjett på 75 millioner kroner, men det har kommet en liten alarm i det siste fordi det er færre som ser ut til å ta turen til Oslo, sier Bjerkaas.

Regningen NRK fikk fra politiet i Asker og Bærum for sikkerheten under arrangementet, er oversendt Kulturdepartementet. Dersom NRK må betale, betyr det ytterligere 14 millioner i minus. (©NTB)