UD: – Farouk Abdulhak har flere pass

Martine Vik Magnussen ble funnet drept i London i 2008. Politiet mistenker Farouk Abdulhak for å stå bak drapet. Foto: Scanpix Les mer Lukk

I et møte med støttegruppen for Martine Vik Magnussen tirsdag bekreftet UD at drapsmistenkte Farouk Abdulhak har flere pass.

Talskvinne Sofie Terkelsen i Støttegruppen for Martine Vik Magnussen var tirsdag i møte med Utenriksdepartementet (UD) for å diskutere arbeidet med å få Farouk Abdulhak utlevert fra Jemen. Abdulhak er mistenkt for å ha drept den 23 år gamle askerkvinnen i London for drøyt to år siden.

– Vi fikk vite i dag at han har flere pass enn vi var klar over. UD jobber systematisk rundt det som er en problemstilling rundt hans muligheter til å flytte på seg, sier Terkelsen til TV 2. Etter at støttegruppen tidligere har gitt klart uttrykk for at de synes UD er passive i saken, sier Terkelsen at de nå er fornøyd.

Britisk politi jobber med å kartlegge hvor Abdulhak befinner seg

– Som vi har forstått det er han i Jemen, men det er vanskelig å si det helt sikkert, sier Terkelsen.

Martine Vik Magnussen ble sist sett da hun forlot en nattklubb i London 14. mars 2008. Politiet mener hun da var sammen med Abdulhak. To dager senere ble hun funnet drept i kjelleren der han bodde. Politiet har aldri fått avhørt ham fordi han forlot Storbritannia og rømte til hjemlandet Jemen. (©NTB)