Ballack: – Et bittert slag

VM-drømmen er over for Michael Ballack. Foto: Scanpix / Reuters Les mer Lukk

Tyskland må klare seg uten landslagskaptein Michael Ballack i fotball-VM. – Et bittert slag, sier Ballack om leddbåndskaden.

Michael Ballack skriker ut i smerte i det VM-drømmen ryker. Foto: Scanpix / Reuters / Jim Keogh.

Kevin-Prince Boatengs takling var av det groteske slaget og bildene skapte frykt i Tyskland.

Mandag kom nådestøtet. En undersøkelse viser at Ballack pådro seg avrevne leddbånd i ankelen.

– Jeg er naturligvis skuffet. Det er bittert å få en diagnose som det to eller tre uker før VM, sier Ballack til Sky Sports.

– Men sånn er fotball. Slikt skjer. Livet går videre. Han (landslagstrener Joachim Löw) er naturligvis skuffet. Jeg skal fly ned til dem nå og vi skal la alt synke inn, fortsetter kapteinen.

Avgjørende spiller

For Löw er det mer eller mindre en katastrofe å miste Ballack.

– Michael Ballack er en veldig viktig spiller for oss. I de avgjørende kampene har han ofte spilt en veldig, veldig viktig rolle for oss. En sentral rolle, sier landslagstreneren.

Löw sier det er «umåtelig skuffelse» i den tyske troppen som forbereder seg til VM på Sicilia.

Sjokk

– Vi ble alle sammen sjokkert i morges da vi fikk nyheten. Jeg snakket med Michael. Han er dypt skuffet. Han nærmer seg sin 100. landskamp. Det skulle vært en kamp i Frankfurt mot Bosnia, sier Löw.

– Jeg kalte laget sammen og snakket med dem. Ga dem informasjon. Det er veldig, veldig uheldig for oss. Men det viser at vi må samle all styrken vår og se framover, sier landslagssjefen.

Ballack er, ved siden av å være kaptein, svært viktig for det tyske landslaget som vendingspunkt på midtbanen. I tillegg er han en formidabel målscorer. Han står med 98 landskamper, men må altså vente på å runde 100. (©NTB)