Siste hjemmekamp for Hamrén?

RBK-trener Erik Hamren etter kampen de vant 3-0 over Hønefoss i eliteserie kampen på Lerkendal stadion søndag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Les mer Lukk

Erik Hamrén markerte det som kan være hans siste kamp på Lerkendal med en aldri så liten seierssigar etter at Rosenborg banket Hønefoss 3-0.

Rosenborgs delegasjon i 17.-maitoget blir uten Erik Hamrén. Svensken setter seg på flyet til Sverige mandag morgen, hvor han skal presentere landslagstroppen til kampen mot Bosnia-Hercegovina 29. mai. Derfor må en annen person styre RBK-troppene når toget slynger seg rundt i Trondheims bygater.

Treneren, Rosenborg og det svenske fotballforbundet håper også at en annen enn Hamrén vil lede troppene fra 1. juni. Foreløpig har ikke RBKs sportssjef Erik Hoftun og president Lars Richt i Sveriges fotballforbund kommet fram til en løsning.

To jobber

Ifølge den opprinnelige avtalen er Hamrén trener for Rosenborg og landslaget fram til 1. september. EM-kvalifiseringen starter for Sverige 3. september med hjemmekamp mot Ungarn.

– Akkurat nå er jeg Rosenborg-trener, i morgen kan du spørre meg om landslaget, sa Hamrén.

Han har ikke lagt skjul på at det er en utfordring å ha jobb to steder, uten å vite når han trer av som klubbtrener.

– Det fungerte bra i dag, som det har gjort under hele vårsesongen. Det som er problemet, er når det blir usikkerhet om når jeg blir avløst. Det kan være et uromoment for spillergruppen, erkjente Rosenborg-treneren.

Han roste spillergruppen og støtteapparatet for den innsatsen som er gjort i første halvdel i sesongen og håper i det lengste at Rosenborg og den svenske landslagsledelsen vil komme til en løsning.

Pengekrav

Ifølge sportssjef Erik Hoftun jobber klubben videre med saken. Rosenborg krever kompensasjon dersom Hamrén blir landslagstrener på full tid fra 1. juni. Ifølge adressa.no skal det være aktuelt for Rosenborg å senke pengekravet som skal være på en drøy million kroner.

– Vi har ting vi jobber videre med, men jeg kan ikke si hva som skjer i de diskusjonene. Det er best for alle parter om vi får til en avtale, så en skulle tro det ordnet seg, sa Hoftun.

På spørsmål om seieren over Hønefoss vil være en verdig avskjed for Hamrén, svarte Hoftun:

– Ja, 3-0 og fullsatt stadion må være en verdig avskjed.

I neste hjemmekamp, mot Kongsvinger 6. juni, kan det være duket for et historisk gjensyn med Nils Arne Eggen. (©NTB)