Woody Allen støtter Polanski

Woody Allen mener Roman Polanski har gjort opp for seg. Foto: EPA / Scanpix. Les mer Lukk

Filmregissøren Woody Allen mener kollegaen Roman Polanski har gjort opp for seg for overgrepet mot en 13 år gammel jente for over 30 år siden.

Cannes (NTB-AFP): Polanskis situasjon satte sitt preg på filmfestivalen i Cannes lørdag, selv om hovedpersonen selv befinner seg i husarrest i Sveits.

– Dette er noe som skjedde for mange år siden. Han har lidd, han har gjort opp for seg, sa Allen til den franske radiostasjonen RTL.

– Hans kritikere vil ikke være fornøyd med mindre han soner resten av livet. De ville vært fornøyd om de kunne fått ham henrettet ved skyting, sier Allen.

– Nok er nok, konkluderer Allen, som selv opplevde furore da han innledet et forhold til sin kones adoptivdatter, den 34 år yngre Soon-Yi Previn.

Les også: Nye overgrepsanklager mot Polanski

Allens uttalelser kommer etter at det ble rettet nye anklager mot Polanski om at han skal ha misbrukt enda en ung jente. En 42 år gammel britisk skuespiller sier overgrepet ble begått da hun var 16 år.

Cannes-festivalens president, Gilles Jacob, forsøkte på sin side å unngå at Polanski-saken skulle kaste altfor lange skyer over festlighetene.

– Vi har filmskaperen og vi har borgeren. Filmskaperen er en stor filmskaper. Men ingen står over loven, sa Jacob til RTL.

– Vi kjenner ikke til saken. Det er ikke opp til oss å dømme, sa han.

Polanski forsøker å unngå å bli utlevert til USA, som ønsker å stille ham for retten for overgrepet mot 13-åringen i 1977. (©NTB)