Jakobsen ferdigspilt i VM

VM er over for kaptein Tommy Jakobsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix. Les mer Lukk

Disiplinærutvalget utestenger landslagskaptein Tommy Jakobsen til 24. mai etter matchstraffen fredag. Ishockey-VM er over for hans del.

Landslagskapteinen pådro seg matchstraff i det ydmykende tapet for Canada. Dommeren oppfattet en situasjon som om Jakobsen dyttet til ham og skjelte ham ut.

Disiplinærutvalget anser det som bevisst fysisk kontakt med dommeren og legger dette til grunn for utestengelsen, opplyser ishockeyforbundet i en pressemelding.

– Jeg har sett episoden på video og jeg skjønner at han får straffen. Dommeren er hellig, sier landslagssjef Roy Johansen til NRK.

– Unødvendig

– Helt unødvendig av meg. Jeg mistet hodet og det skal man ikke gjøre, sa Jakobsen til NTB etter kampen.

– De hadde akkurat gått opp i 6-1 og så var det en som gikk på Ole-Kristian. Han fikk to minutter, mens canadierne slapp unna. Jeg forsøkte å gå fram til dommeren for å si ifra. Uheldigvis dultet jeg borti ham. Han misforsto nok det, men ikke det jeg sa etterpå. Det var noen stygge engelske gloser som ikke egner seg på trykk, forklarte lagkapteinen.

Landslagssjef Johansen mener kaptein kunne ha håndtert situasjonen annerledes.

– Kunne sluppet unna

– Hadde han snudd seg og sagt unnskyld så hadde han kanskje sluppet unna, sier landslagssjefen.

39-årige Jakobsen spilte sin 144. landskamp fredag. Årets mesterskap er kapteinens siste med Norge.

– Det er trist. Han har spilt 18 VM uten å få noe annet enn noen tominuttere, og så skjer dette, sier landslagstreneren.

Johansen mener episoden kom etter at frustrasjonen hadde fått bygge seg opp.

– Noe som ligger bak er at spillerne føler at de er bortdømt under VM. Det er ikke en unnskyldning, men en forklaring på det som skjedde, sier han. (©NTB)