Dødstallet stiger i Bangkok

6 personer ble drept og over 140 såret fredag. Foto: SCANPIX / EPA /AHMAD YUSNI. Les mer Lukk

Dødstallet stiger etter de kraftige sammenstøtene mellom opprørere og soldater i Thailands hovedstad. 16 personer ble drept i kampene fredag.

Skuddvekslinger og drønn fra granater kunne høres i Bangkok natt til lørdag. Kampene mellom soldater og demonstranter ser ikke ute til å roe seg.

Rødskjortenes ledere lovet lørdag å fortsette kampen mot regjeringssoldatene, som forsøker sperre av demonstrantenes leir.

– Vi vil fortsette å kjempe til regjeringen tar ansvar, sier Kwanchai Praipana, som sier de nå begynner å gå tom for forsyninger.

Skyter med skarpt

Den thailandske hovedstaden minner nå mer og mer om en krigssone. Thailandske soldater skyter med skarpe skudd i forsøkene på å få kontroll i gatene rundt rødskjortenes protestleir.

Demonstrantene bruker bensinbomber, kaster stein og skyter hjemmelagde raketter. Ifølge hæren bruker de også håndvåpen og granater.

USA bekymret

Talsmann Sansern Kaewkamnerd hevder det er rundt 500 «bevæpnede terrorister» blant de demonstrantene.

Både USA og FNs generalsekretær Ban Ki-moon ber nå om stans i volden i Thailands hovedstad Bangkok.

– Vi er dypt bekymret for situasjonen i Thailand, sier talsmann for det amerikanske utenriksdepartementet, Phillip Crowley.

140 såret

Over 140 personer ble såret i sammenstøtene mellom soldater og demonstranter fredag.

Blant de sårede er det tre utlendinger, opplyser thailandske myndigheter. De tre skal være fra Canada, Burma og Polen. Den franske TV-stasjonen France 24 opplyser at en av deres kameramenn, som er fra Canada, ble hardt såret under sammenstøtene. Det er usikkert hvor hardt skadd de to andre er.

Vil vare

En kilde nær hærsjefen Anupong Paochinda sier flere soldater vil bli utplassert i hovedstaden, og at regjeringen ikke regner med at kampene vil være over på flere dager.

– Dette kommer sannsynligvis ikke til å være over med det første. Det kommer til å være sammenstøt de neste dagene, sier kilden til nyhetsbyrået Reuters. (©NTB)